Cum cureți un display?

Deși pentru mulți dintre noi curățarea unui monitor nu pare o sarcină atât de dificilă, există și oameni pentru care electronicele au un regim foarte special, electronice de care doresc să aibă grijă ca la carte. Ei bine, atunci când vine vorba despre curățat display-uri, unii oameni nu știu ce produse să folosească astfel încât să nu riște o defecțiune. În articolul ce urmează vom discuta despre cum poți curăța un display astfel încât să nu riști absolut nimic și cred că vom lărgi puțin orizonturile și către display-urile telefoanelor și tabletelor, nu doar monitoarelor.

Amprentele sunt dușmanul principal al ecranelor, fie că discutăm despre televizoare, laptopuri, tablete sau telefoane mobile. Atunci când aveți și copii în casă, cu siguranță acestea vor deveni o problemă și mai mare. Haideți să vedem care sunt cele mai bune metode pentru a ține ecranele curate…  Să începem cu ce ne roade cel mai tare, dispozitivele mobile.

Cum cureți ecranele telefoanelor și tabletelor

Pentru că majoritatea telefoanelor și tabletelor folosesc Corning Gorilla Glass, pentru curățare se recomandă o lavetă din micro fibră, alături de alcool. Alcoolul este mai mult pentru igienizare, căci știm cu toții faptul că pe unde se pune mâna se adună bacterii.

Cum cureți ecranele monitoarelor, televizoarelor sau laptopurilor

Ecranele monitoarelor de mari dimensiuni se curăță diferit pentru că acelea nu sunt panouri concepute în ideea că vor fi atinse prea des. Grăsimea și acidul de pe pielea mâinilor le poate aduce probleme destul de mari. În principiu vei avea nevoie de tot celebra lavetă din microfibră iar drept soluție de curățare, DOAR apă. Nimic altceva… Știu că poate dura mai mult decât folosind soluții de curățenie, dar doar această substanță combinată cu o lavetă de microfibră îți va aduce un ecran curat fără dungi, dâre, fără să-l zgârie și fără să îl atace chimic. Țineți cont de faptul că dacă veți folosi agenți chimic, unii s-ar putea să atace stratul anti-reflexie și să strice întreg monitorul.

BONUS: În cazul în care nu aveți lavete de microfibră, puteți folosi filtre pentru cafetieră. Sunt foarte ieftine și cred că și la îndemână, românii sunt mari consumatori de cafea.cum cureti un dispay

 

 

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
De ce este USB Type-C atât de important?

Cablurile USB sunt printre noi de ani buni și cu toții le-am folosit măcar o dată-n viață. Pe măsură ce...

Închide