De ce jocurile arată întotdeauna mai bine în trailere?

pc-gameDacă ai jucat măcar o dată un joc pe care l-ai văzut promovat prin intermediul unui trailer, ai observat probabil că cele două lumi nu se unesc: trailerul arată într-un fel, jocul în sine în alt fel. Dar întrebarea care se impune acum este de ce?

Ei bine, unul dintre răspunsuri se leagă de marketing. Probabil ați observat și acele reclame pe la televizor la McDonalds în care burgerii arată extraordinar, iar în momentul în care te duci să-i cumperi arată mult mai nasol. Toată lumea se folosește de marketing pentru a vinde produse, inclusiv cei care aduc pe piață jocuri video. Trailerele sunt făcute ca să ia ochii.

În lumea jocurilor video, trailerele sunt construite pe alt engine, unul diferit de cel folosit pentru a crea jocurile cu pricina. Când spui game engine te referi la acel software cu ajutorul căruia un joc prinde viață, acel engine este cel care determină produsul final, modul în care jocul va arăta: efecte luminoase, texturi, etc.

Dar ce fel de engine folosesc trailerele atunci? Randările pe calculator nu sunt aceleași? Ei bine, nu… De exemplu, acel engine cu care a fost făcut filmul Avatar este special conceput pentru înfrumusețare artificială maximă cu minim de necesar al resurselor. Ca să înțelegeți mai  bine, un singur cadru (frame) al unui film de animație precum Monster Inc are nevoie de ore întregi sau chiar zile pentru randare, în timp ce un gamer așteaptă 60+ FPS de la o placă video de 800 de lei. Să mai punem la socoteală faptul că trailerul nu va fi niciodată manipulat din taste de către jucător, așa cum se întâmplă cu jocul în sine.

Acestea fiind spuse, nu e de mirare că într-un final, trailerele arată asemenea unor veritabile filme de la Hollywood. Dar există și producători de jocuri care folosesc pentru trailere același engine pe care-l folosesc și la joc. Rezultatul: același… Trailerul arată mult mai bine față de joc. Acest lucru se întâmplă din pricina faptului că developerii au acces la niște setări grafice avansate pe care nu plănuiesc să le ofere și în jocul cu pricina.

Ceea ce este important de menționat este faptul că grafica avansează pe zi ce trece. În anii 90 filme de animație precum Toy Story făceau furori iar astăzi, ai putea să joci ceva cu o grafică asemănătoare dacă un developer și-ar pune mintea la contribuție și ar dori să aducă pe piață ceva de genul.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
bateriile externe
Ce trebuie să știi despre bateriile externe – Power BANK

În momentul în care bateria telefonului tău începe să dea semne de oboseală, încep să apară problemele. De ce? Păi...

Închide