Computerul, cel mai bun prieten

Limba română, dincolo de sonoritatea plăcută cu care se poate lăuda, are în arsenalul său o serie de proverbe și vorbe de duh la care noi, românii, apelăm adesea. Una dintre acestea se referă la prietenul cel mai bun al omului care, ce să vezi, nu mai este câinele.

Secolul acesta ne-a schimbat prioritățile, prieteniile și cutumele. Serile de vară, petrecute odinioară cu prietenii la o terasă, s-au transformat în conversații îndelungi pe internet, iar shopping-ul a încetat să mai fie o corvoadă pentru bărbații însurați, obligați să-și însoțească consoartele prin zeci de magazine cu haine de damă. Cu un simplu click, poți face minuni, achiziționând online tot felul de accesorii și haine pentru toate gusturile.

Dacă ne ațintim pentru un minut privirea asupra unei zile obișnuite din viața noastră, vom observa că totul se reduce la un click. Sau la mai multe, în funcție de timpul petrecut în fața calculatorului.

Că ne dăm sau nu seama, prietenul cel mai bun al nostru a devenit, treptat, calculatorul. În toate formele și în toate mărimile, el este cel care ne facilitează accesul către informație, rețele sociale, magazine online sau către muzica proaspăt ieșită din studio și filmele nou lansate de către industria de la Hollywood.

Astfel, pentru că spre deosebire de rude, pe prieteni ți-i poți alege, este bine să facem alegerile potrivite când achiziționăm un calculator. Nu de alta, dar ar fi de dorit să existe o armonie între noi și prietenul nostru cel mai bun – calculatorul.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Un nou monitor 3D

Modernitatea secolului 21 a depășit de multă vreme toate barierele închipuite și neînchipuite. Ceea ce ieri însemna noutate, astăzi poate...

Închide