Cel mai bun laptop sub 500 de lei: HP EliteBook 2530p – august 2016

HP EliteBook 2530p poate fi cumpărat în acest moment în varianta second hand de pe diabloscomputer.ro, contra sumei de 499 lei și este cu siguranță cel mai bun laptop pe care-l poți cumpăra în luna august, la mâna a doua, din magazinele de specialitate de pe net și nu numai la acești bani. O să vedeți în cele ce urmează de ce am ales acest HP EliteBook 2530p drept cea mai bună variantă a lunii pentru cei care dispun de un buget de maxim 500 de lei.

Calitatea de construcție HP EliteBook 2530p

Ținând cont de faptul că este vorba despre un EliteBook, chiar dacă discutăm despre un laptop de 12.1 inci, avem de-a face cu o mașină de calitate excepțională. Dacă vreodată veți avea de ales între un laptop oarecare și un EliteBook, dacă este vorba despre aceiași bani, să alegeți întotdeauna calitatea adică HP.

Carcasă HP EliteBook 2530p

Carcasa este foarte elegantă, compusă din două culori predominante: argintiu și negru. Este genul de laptop cu care nu-ți va fi niciodată rușine să te afișezi la vreo întâlnire de afaceri sau prezentare. Arată foarte modern și este foarte bine finisat. Suprafețele mate îi oferă un aspect business superior și intră într-un contrast aproape perfect cu display-ul. Cel mai important aspect legat de carcasa acestui laptop este materialul folosit. Este vorba despre o carcasă din aliaj de magneziu, numită DuraCase de către cei de la HP, care spun că această tehnologie mai este folosită și în industria aeronautică și are rolul de a proteja display-ul. Balamalele metalice sunt destul de solide, permit display-ului un unghi de 180 de grade, dar sunt suficient de lejere încât să permită deschiderea mașinii cu o singură mână.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Conectivitate și porturi HP EliteBook 2530p

Pe partea din față a laptopului nu există nici un port în afară de butonul ce deblochează display-ul de bază. Pe partea din dreaptă avem un cititor de carduri SD, Firewire, porturile audio, un port USB 2.0 și evident, celebrul port VGA. Pe partea din spate este poziționat destul de bine portul LAN. Cei de la HP mereu au gândit destul de bine aranjamentul porturilor pe laptopurile business. Un port USB 2.0, DVD-RW și mufa de alimentare se găsesc pe partea din stânga.

Cei care au internet de la RCS-RDS, se pot bucura de internet Gigabit întrucât laptopul beneficiază de un modul Intel 82567LM GB Network Connection (10/100/1000 MB). Cât despre wireless, este vorba despre un modul Wireless Wi-Fi Link 5100 (a/b/g/n), destul de bun după părerea mea. De asemenea, Bluetooth 2.0 este implementat în acest model de EliteBook. Unele modele vin și cu modem 3G, dar nu toate.

Cu alte cuvinte, niște porturi și niște conexiuni mai mult decât decente pentru un laptop de 499 lei.

Tastatură și touchpad HP EliteBook 2530p

Tastatura neagră se întinde de la un capăt la celălalt al laptopului și este foarte confortabilă în utilizare pentru că are taste foarte mari. Chiar dacă este vorba despre un laptop cu dimensiuni reduse de doar 12.1 inci, cei cu mâini mari și degete groase nu vor avea probleme prea mari în a folosi acest EliteBook. Calitatea acestei tastaturi este foarte bună, nu se ondulează și pare destul de solidă, nu pare ieftină deloc.

Cât despre touchpad. Are o suprafață plăcută la atingere, alunecoasă, butoanele sunt dintr-un cauciuc plăcut la atingere. Există și un trackpad pentru cei care sunt obișnuiți cu punctul roșu de pe ThinkPad.

Butoanele pentru Wi-Fi, Bluetooth nu sunt mecanice, sunt niște senzori, care aduc acest laptop mult mai aproape de modern chiar dacă pare destul de bătrân. Tehnologia folosită în acest laptop este una cel puțin impresionanta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Display HP EliteBook 2530p

Display-ul este unul de 21.1 inci WXGA, cu o rezoluție de 1280 x 800, LED. Evident, este un display mat, nu unul lucios. Povesteam într-un articol trecut despre faptul că pe laptopurile business nu vom vedea niciodată display-uri lucioase, cred că ați înțeles de ce. Aceste panouri anti-reflexii sunt singurele folosite în industria business. Luminozitatea maximă este undeva pe la 243 cd/m2, ceea ce este destul de bine comparativ cu alte laptopuri de 12 inci. Din păcate acest panou stă destul de prost la capitolul contrast, având undeva la 152:1 doar. Unghiurile de vizualizare sunt decente pentru HP EliteBook 2530p.

Performanță HP EliteBook 2530p

Procesorul este un Intel Core 2 Duo SL9400 2×1,86GHz, 6Mb Cache, fsb 1066, ceea  vă va oferi o putere de calcul destul de mare. Memoria RAM cu care vine este de 3GB dar se poate face upgrade la 4 GB în cazul în care veți opta să-l cumpărați second hand de la cei de la DiablosComputer. HDD-ul este de 80 GB și este suficient pentru munca de birou, căci este genul de laptop care se adresează mediului office/business. Cât despre video, avem o palcă integrată, Mobile Intel GMA X4500 HD.

Concluzie

Am ales HP EliteBook 2530p drept cea mai bună soluție pentru cei cu un buget sub 500 de lei din cauza procesorului cu 6 MB Cache și din cauza materialelor de construcție foarte calitative. Dimensiunea de 12.1 inci este ceva des întâlnit în lumea office, business, așa că nu este deloc de subestimat. Este un laptop de mici dimensiuni dar destul de potent în ceea ce privește performanța.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review HP EliteBook 2560p

Deși HP EliteBook 2560p este cel mai mic laptop din gama EliteBook, asta nu înseamnă că este și cel mai...

Închide