Code Two QR Code Desktop Reader

code_twoqr_code_desktop_readerExistă tot felul lucruri de neînțeles pe lumea asta. Unele prea complicate pentru a fi accesibile tuturor, altele imposibil de descifrat chiar și de către inițiați. Printre elementele foarte la modă în ziua de azi, dar pe alocuri greu de explicat, din punct de vedere tehnic, sunt codurile QR. Multă lume le folosește, dar foarte puțini știu ce se întâmplă cu acestea, de unde au poposit în viețile noastre și care este rostul lor.

Creat de aproape două decenii, standardul de codare QR (Quick Response) a început să devină extrem de popular odată cu apariția telefoanelor inteligente. Format dintr-o înșiruire de caractere numerice și alfa-numerice, poziționate sub forma unor bare bidimensionale, codul QR poate conține o mulțime de informații, pornind de la texte simple, până la adrese web, fotografii sau date de contact. Utilitatea principală a acestuia ar fi rapiditatea cu care utilizatorul poate ajunge la o anumită informație, prin simpla scanare a codului.

Totuși, nu toată lumea dispune de un smartphone, pentru a putea să se folosească de informațiile stocate într-un cod QR. Pentru ca toți să avem acces la această facilitate tehnică, există un program gratuit, denumit Code Two QR Code Desktop Reader, care permite tuturor internauților scanarea codurilor QR prin intermediul calculatorului. Scanarea și decodarea se poate face atât dintr-un fișier în format foto, cât și de pe ecran, prin simpla apăsare a unui buton și selectarea zonei de cod pe care dorim să o descifrăm.

Descărcarea lui Code Two QR Code Desktop Reader se poate face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
BlackBerry 9720

Când lucrurile încep să meargă prost, este categoric momentul unei schimbări. Fie că vorbim de viața privată, de compania în...

Închide