Gimp

gimpDacă actualul secol se poate lăuda cu o pasiune comună a celor ce viețuiesc într-însul, aceea este fotografia. Mapamondul este plin de tot soiul de imagini mai mult sau mai puțin colorate, mai mult sau mai puțin reușite. Însă dorința de a capta, măcar pentru un moment, clădiri, peisaje sau oameni, este răspândită în toată lumea.

Cum nu toți avem veleități de fotografi profesioniști, însă ne-am dori ca pozele făcute de noi să fie cât de cât arătoase, putem să apelăm la unul dintre nenumăratele soft-uri de editare a imaginilor, existente pe piață. Unul dintre acestea este Gimp. Pus la dispoziție gratuit de către creatorii săi, Gimp este alternativa ieftină și simplificată a celebrului Photoshop, din suita Adobe. Paleta de filtre este extrem de generoasă, când vine vorba de editarea nuanțelor dintr-o fotografie, sau de schimbarea luminozității și a contrastului. De asemenea, cu ajutorul lui Gimp pot fi create și scurte lucrări grafice, întrucât lista de instrumente de lucru este suficient de încărcată, astfel încât creativitatea noastră să poată fi exploatată la maxim.

Cei care doresc să-și pună ideile în funcțiune, prin intermediul lui Gimp, pot descărca programul de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Alcatel One Touch Fierce

Tot mai mulți producători de telefoane mobile își îndreaptă atenția către un public lăsat undeva în spate, în ceea ce...

Închide