jPlayer

jplayerCu cât revoluția din spațiul virtual își redactează noi capitole, cu atât mai mari sunt și nevoile internauților. Asta înseamnă, în mod evident, o continuă documentare pentru cei care lucrează în domeniul dezvoltării web, puși mereu în situația de a inova și de a găsi cele mai potrivite soluții pentru tot soiul de probleme.

Unul dintre aspectele problematice, existente cu ceva ani în urmă în materie de pagini web, era integrarea fișierelor audio sau video, astfel încât acestea să poată fi rulate fără probleme pe orice fel de sistem de operare sau browser. Odată cu apariția site-urilor de stocare a videoclipurilor, precum YouTube sau Vimeo, problema și-a mai găsit o oarecare rezolvare, în sensul în care materialele video puteau fi integrate în site, fără a fi necesară stocarea lor pe serverul de găzduire a site-ului unde doream să adăugăm videoclipurile.

Acum există însă o soluție mai bună, pe numele său jPlayer. Aceasta este o librărie media, scrisă cu ajutorul limbajului de programare JavaScript, care permite integrarea oricăror fișiere audio sau video, pe orice fel de platformă web. Avantajul folosirii lui jPlayer este acela că îl putem customiza după bunul plac, cu doar câteva cunoștințe de CSS. Fișierele sursă necesare a fi integrate în site sunt complet gratuite, iar documentația este și ea destul de bine pusă la punct, astfel încât să avem un răspuns pentru orice fel de problemă am putea întâmpina.

Sistemele de operare compatibile cu jPlayer sunt Windows, OSX, iOS, Android și BlackBerry, iar browserele pe care librăria poate fi încărcată fără probleme sunt Firefox, Safari, Chrome, Opera, IE6, IE7, IE8, IE9, iPad, iPhone, iPod Touch, Android 2.3, OS 7 Phone și PlayBook. Pentru a fi funcționale, fișierele audio și video trebuie să fie uploadate într-unul dintre formatele .mp3, .mp4, .ogg, .wav sau .webm.

Descărcarea librăriei jPlayer este gratuită și poate fi realizată de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
ooVoo

Distanțele sunt acelea care rup, de multe ori, relații construite ani de-a rândul, la temelia cărora au stat zile și...

Închide