Review Dell Latitude E6320

Dell Latitude E6320 este genul de laptop intenționat unui mediu business clasic, reușind să aducă în prim plan performanța și stabilitatea în ciuda dimensiunilor destul de reduse, respectiv 13.3 inci. Laptopul a apărut pe piață prin 2011 și a fost vârf de gamă la vremea respectivă, însă faptul că are deja 5 ani vechime nu înseamnă că nu poate fi folosit în continuare. Domeniul office/business nu este atât de solicitant din punct de vedere tehnologic.

Dell Latitude E6320 este o îmbinare aproape perfectă de productivitate cu securitate și mobilitate, ceva ce vezi destul de rar în ziua de azi pentru că de obicei producătorii merg pe extreme, ori portabilitate, ori performanță. Se pare că acest laptop vine din vremurile în care producătorii precum Dell nu ezitau să încerce marea cu degetul și să aducă la lumină astfel de combinații.

Carcasa Dell Latitude E6320

Carcasa acestui laptop scoate în evidență o calitate greu de egalat. Dell este unul dintre puținii producători ce oferă clienților laptopuri cu carcase din magneziu Tri-Metal, combinat cu aluminiu. Magneziul este folosit pe la colțuri unde sunt punctele sensibile pentru a-i oferi atât rigiditate cât și rezistență la șocuri. De cântărit, laptopul cântărește puțin peste 2 kilograme, respectiv 2.15. Balamalele sunt FOARTE tari, e nevoie de ambele mâini pentru a putea desprinde display-ul de restul carcasei. Per total, Dell Latitude E6320 este o plăcere la atingere, având din punctul meu de vedere unele dintre cele mai bune finisaje implementate vreodată pe un laptop business.1

Conectivitate Dell Latitude E6320

Avem de-a face cu un laptop clasic din punct de vedere al porturilor, pe partea din față fiind exilat într-un fel cititorul pentru carduri SD. Pe partea din dreapta butonul pentru Wi-Fi , un port USB 2.0 și un port combo USB 2.0/eSATA. Tot aici mai întâlnim un slot pentru card de expansiune E34, alături de un compartiment modular. Pe partea din stânga avem veșnicul port VGA și mufa pentru căști, alături de un slot pentru SmardCard. Partea din spate ne înfățișează portul LAN, pus ideal asemenea laptopurilor business, un port mini HDMI, Kensington Lock și portul încărcare.

Comunicații de date Dell Latitude E6320

Laptopul vine cu un modul Dell Wireless 1501 802.11b/g/n, ceva destul de uzual pentru laptopurile Dell. Există posibilitatea ca utilizatorii să poată monta un modul Bluetooth, dar nu este o dotare standard. Din păcate, nu există porturi USB 3.0 pe acest laptop dar nu cred că este o problemă atât  de mare pentru că în ziua de azi aproape totul se bazează pe cloud storage.

Tastatura și touchpad Dell Latitude E6320

Tastatura are o dimensiune destul de adecvată pentru un asemenea laptop de 13.3 inci, este rezistentă la lichide vărsate, iar tastele au o formă destul de interesantă: sunt pătrățoase sau dreptunghiulare, lipsesc liniile curbe sau colțurile rotunjire. Din fericire, tastele sunt destul de silențioase, și pot fi folosite chiar și pe timp de noapte din pricina faptului că avem de-a face cu o tastatură iluminată, pe patru trepte de intensitate. Touchpad-ul este ridicol de mic, doar 8 x 4 centimetri din cauza lipsei de spațiu pe verticală.2

Display Dell Latitude E6320

Display-ul este mat, 13.3 inci, cu o rezoluție 1366 x 768 pixeli. E o rezoluție comună pentru majoritatea laptopurilor dar unii s-ar putea s-o găsească oarecum mică. Luminozitatea este destul de bună pentru munca în birou, nu în bătaia razelor soarelui. Este până la urmă un laptop office… Nu este nici un laptop adresat celor care editează fotografii, întrucât panoul este capabil să reproducă doar 60.8% din standardul aRGB. Unghiurile de vizualizare sunt tipice pentru un panou de tip TN, nimic ieșit din comun.  Surpriza plăcută vine însă de la web cam, o cameră web HD cu rezoluție 720p (1280 x 800) capabilă să filmeze la o calitate peste medie.

Performanță Dell Latitude E6320

Discutăm despre un procesor Intel Core i5-2520M generația a doua (Ivy Bridge), 2,5GHz, până la 3.2GHz, cu 3Mb Cache, 4 GB memorie DDR3 și un hard disk de 250 GB pe care eu unul l-aș recomanda să fie înlocuit cu un SSD. Placa video asemenea multor laptopuri business este una integrată, Intel HD 3000 cu chipset Intel QM67. Ramii pot fi upgradați până pe la 8 GB dar nu cred că va avea nimeni nevoie.

Concluzie Dell Latitude E6320

Dell Latitude E6320 este un laptop foarte mobil, de 13.3 inci căruia nu-i lipsește însă puterea de calcul. Chiar dacă este doar un Ivy Bridge fără USB 3.0, cu siguranță pentru munca de birou este încă suficient de puternic. Dacă mai pui la socoteală și carcasa din aluminiu și magneziu de calitate excepțională, clar acest laptop poate să fie o soluție destul de bună pentru cei care doresc un laptop business ieftin dar încă de calitate, performant, la mâna a doua.5

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Cel mai bun laptop sub 500 de lei: HP EliteBook 2530p – august 2016

HP EliteBook 2530p poate fi cumpărat în acest moment în varianta second hand de pe diabloscomputer.ro, contra sumei de 499...

Închide