Review Fujitsu Lifebook E8420 – un laptop solid și ieftin

La momentul lansării, Fujitsu LifeBook E8420 a fost unul dintre cele mai performante și solide laptopuri de business. Acesta reușește să se mențină pe poziție chiar și în prezent, fiind foarte competitiv din punct de vedere al prețului.

Construcție

Design-ul este foarte funcțional, dispune de o carcasă foarte bine construită, realizată în cea mai mare parte din plastic în cromatică negru – argintiu, cu o tastatură albă încastrată intre două difuzoare laterale, care nu doar arată bine ci oferă o experiență audio foarte bună.

Tastatura este de tip chiclet, tastele sunt bine definite iar poziția de scris este una foarte confortabilă. Touchpad-ul este puțin cam mic în ceea ce privește suprafața de lucru, însă are o fidelitate foarte mare și răspunde bine la comenzile date. De asemenea, dispune de 5 butoane fizice pentru funcțiile mouse-ului.

Configurație

Ecranul implementat este de tip TN, măsoară diagonală de 15.4 inch și rulează la o rezoluție nativă de 1280 x 800 pixeli. Deși nu excelează din punct de vedere al luminozității și al unghiurilor de vizualizare, are un contrast foarte bun și culori vivide.

Modelul testat de noi dispune de o configurație bazată pe un procesor Intel Core 2 Duo P8400 cu 2 nuclee care rulează la 2.26 GHz, 2 GB de memorie RAM, un hard disk de 120 GB și o soluție grafică integrată în procesor Intel GMA X4500.

Conectivitate și porturi

In privința dotărilor, trebuie menționat că laptopul Fujitsu Lifebook E8420 nu are webcam și nici de unitate optică, însă dispune de un bay cu un sistem quick release, special rezervat pentru adăugarea unui DVD sau a unui caddy.

Fujitsu LifeBook E8420 - slot dvd / caddy

Fujitsu LifeBook E8420 – slot dvd / caddy

De asemenea, dispune de wireless în standardele b/g/n, de un cititor de carduri SD alături de un port infraroșu, ambele poziționate frontal, un conector pentru docking și un capac ce ne permite curățarea radiatorului de praf.

Fujitsu LifeBook E8420 - cititor carduri SD si port infrarosu

Fujitsu LifeBook E8420 – cititor carduri SD si port infrarosu

Pe laterala din stânga regăsim mufa pentru alimentare, două jack-uri audio de 3.5 mm pentru căști și microfon, două porturi USB 2.0, un port FireWire, un slot pentru adăugarea unui ExpressCard și un SmartCard Reader.

Fujitsu LifeBook E8420 - laterala stanga

Fujitsu LifeBook E8420 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta regăsim doar un Kensington lock și slotul pentru unitatea optică, iar pe spate, încă două porturi USB 2.0, un port paralel, un port serial, un VGA, portul de rețea gigabit și o ieșire HDMI.

Fujitsu LifeBook E8420 - laterala spate

Fujitsu LifeBook E8420 – laterala spate

Baterie și autonomie

Bateria este de tip Lithium-Ion cu 6 celule, are o capacitate de 72 watti ora iar în testele noaste a reușit să ofere o autonomie de circa 2 ore, cu browsing web, redactare acestei prezentări, editarea unor imagini și redare de conținut video pe Youtube.

Fujitsu LifeBook E8420 este un laptop destul de compact, cu o construcție foarte solida, care poate fi achiziționat din magazinul nostru, în categoria de laptop-uri ieftine, unde puteți găsi și alte modele ale altor producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
POS All-in-One HP AP5000 - vedere generala #1
Review Sistem POS All-in-One HP AP5000

Compact și flexibil, AP5000 reprezintă o soluție hardware de tip POS All-in-One foarte bună, conceput să facă fata mediului de...

Închide