Cum alegi corect laptopul second hand?

De fiecare data cand suntem nevoiti sa cumparam un laptop second hand observam ca avem destul de multe variante. In mod normal, cei care cumpara la mana a doua sunt genul de oameni care doresc sa plateasca exact pentru performanta de care au nevoie, nu in plus, nu in minus. Aleg acest compromis, insa e unul doar aparent, caci in realitate cei care aleg un laptop second hand sunt destul de castigati. Nu pierd absolut nimic desi unii spun ca tot ce-i la mana a doua e aiurea ca a fost deja folosit si etc…

Laptopurile second hand cumparate din magazinele de profil nu sunt aceleasi din punct de vedere al aspectului si functionalitatii cu cele cumparate de pe site-uri de anunturi

Laptopurile second hand achizitionate din magazinele de specialitate precum diabloscomputer.ro sunt in stare perfecta de functionare si stare perfecta din punct de vedere al aspectului fizic.

Foarte multa lume si-a facut o parere destul de gresita in legatura cu laptopurile la mana a doua, fiind obisnuiti sa cumpere gunoaie de pe olx.ro sau alte site-uri de anunturi, unde bineinteles ca se vand toate cojile de laptopuri pentru care nu primesti nici garantie nici siguranta ca ce primesti in colet este perfect functional. Laptopurile second hand cumparate cu factura si garantie din magazinele online sunt mult mai ok si nu au absolut nici o problema, asa ca puteti cumpara fara frica.

In plus, sunteti la adapostul politicilor de retur, in cazul in care nu va convine produsul, il puteti retruna fara explicatii suplimentare.

Primul pas in alegerea corecta a laptopului second hand se rezuma asadar la identificarea unei surse serioase, capabile sa iti ofere un produs de care sa fiti multumiti. Orientati-va asadar catre magazine online cu vechime in domeniu, magazine precum diabloscomputer.ro.

Dupa ce ati identificat o sursa sigura care va pune la adapost de clasica teapa romaneasca si de defectul ascuns, ganditi-va la buget. Cat sunteti dispusi sa investiti intr-un laptop second hand? Daca ne gandim putin logic, cam 1000 de lei este suma maxima pe care oamenii o atribuie de obicei pentru achizitionarea de laptopuri second hand pentru ca aceasta este limita inferioara a laptopurilor noi in magazine, cam de la 1000 de lei in sus pornesc preturile pentru cele noi.

Dupa cum spuneam mai sus, cei care cumpara second hand-uri sunt oameni calculati care doresc sa faca o afacere buna si faptul ca iti cumperi un laptop second hand cu 1000 de lei mult mai perfromant de cat cel mai ieftin laptop nou din magazine, e o afacere buna. De fapt, exista doua tipuri de persoane in ceea ce priveste achizitia de second hand-uri, cei care doresc un obiect cu care sa isi faca treaba si atat si cei care isi doresc performanta mai mare de cat daca ar opta pentru tehnologie noua dar mai slaba. Pana la urma, tehnologia se devalorizeaza continuu, nu ai de ce sa investesti in ea si cei care doresc second hand-uri au inteles asta de mult.

Ok, dupa ce am identificat magazinul si am stabilit bugetul, ce urmeaza? Ei bine, acum ne gandim care este scopul achizitiei… Adica ne dorim o solutie care sa functioneze si atat sau ne dorim o afacere buna – un laptop second hand mai performant de cat unul nou dar mai slab dotat. Daca va doriti o solutie care sa va scoata din belea si care sa isi faca treaba, puteti opta pentru un laptop HP Compaq 6730b, care costa maxim 500 de lei. Nu are nimic spectaculos, un procesor Intel Core 2 Duo P8600 cu 3 MB cache, 2 GB DDR2, HDD 160 GB si cam atat. E suficient pentru office adica Microsoft Word, E-mail, Facebook, Youtube SD. In cazul in care doriti o afacere mai buna de cat daca ati cumpara un laptop low end in magazin, puteti opta pentru un Lenovo ThinkPad L512 care costa maxim 1200 de lei, cam cat laptopurile low entry noi, insa acesta are un procesor Intel Core i5-520M 2,4GHz si 4 GB DDR3.

Cam acestea ar fi sfaturile de achizitie pentru un laptop second hand, deci pe scurt:

  1. Alegeti o sursa de incredere care va ofera factura si garantie si sigurnata ca laptopul cumparat nu e luat de pe la gunoi din Germania
  2. Stabiliti bugetul
  3. Ganditi-va bine la ce vreti sa il folositi pentru a putea alege corect laptopul

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ce trebuie sa stii despre SFF-uri. Calculatoarele Small Form Factor…

SFF-urile au ajuns pe piata de larg consum prin intermediul magazinelor de calculatoare second hand si au venit drept o...

Închide