Cand alegi un calculator nou si cand alegi un calculator second hand?

Vine un moment in viata fiecaruia dintre noi in care avem nevoie de un calculator sau de un laptop. Problema este ca de fiecare data vei fi pus in dificultate in cazul in care nu esti un bun cunoscator al domeniului IT si iti vei pune intrebarea elementara: nou sau second hand… Exista aceasta dilema pentru ca in Romania contemporana exista o piata foarte puternica pentru calculatoarele second hand, iar de multe ori salariile mici nu-ti permit sa te intinzi cat ai vrea cu cheltuiala.

In cele ce urmeaza, o sa incerc sa ajut pe cei care au aceasta dilema si nu stiu cand sa cumpere un PC nou si cand sa cumpere unul la mana a doua. O sa tratez problema din postura unui tip care in ultimii ani a schimbat 7 desktopuri second hand si 5 laptopuri tot second hand, asa ca stiu destul de multe despre aceasta nisa.

Cand cumperi un calculator nou

  1. Cumperi un PC sau un laptop nou atunci cand ai nevoie de performanta foarte ridicata. De exemplu daca esti un grafician care lucreaza in Adobe sau un editor video care are de randat clipuri Full HD sau chiar 4k.
  2. Cumperi un PC nou atunci cand traiesti foarte bine si ai destui bani astfel incat sa iti permiti sa cumperi tehnologie noua. Putini sunt cei care isi cumpara calculatoare noi doar pentru ca au bani si isi permit.
  3. Cumperi un PC sau un laptop nou cand esti pasionat de gaming in adevaratul sens al cuvantului si esti dispus sa dai 2000 de lei doar pe placa video. Au aparut in ultimii ani si laptopuri pentru gaming cu preturi pornind de la 4000 de lei in sus.

Cand cumperi un calculator second hand

  1. Cumperi un calculator second hand atunci cand nu ai suficienti bani sa cumperi unul nou dar nici nu ai nevoie de extra performanta in jocuri si randare video.
  2. Cumperi un calculator second hand in momentul in care poti pune in balanta nevoile personale. Daca iti dai seama care iti sunt nevoile si acestea pot fi intretinute de un calculator second hand, cu siguranta vei cumpara unul. Majoritatea folosim calculatorul pentru filme si internet, uneori si muzica desi Youtube ne-a cam scapat de mp3-urile din PC in ultimii ani. Astfel, cei care isi dau seama ca nu are rost sa cheltuie bani in plus pentru o unitate noua din moment ce una second hand se poate ocupa de problema cu internetul si filmele, vor opta pentru una.
  3. Cumperi un calculator la mana a doua cand ai copii si acestia vor sa se joace joculetele lor simple. Nu are rost sa cumperi un PC nou pentru ca nu il vor folosi la adevarata capacitate niciodata. Sunt bani dati degeaba.
  4. Cumperi un calculator second hand cand ai o firma si vrei sa dai drumul la activitate cat mai ieftin. Nu are rost sa investesti in tehnologie pentru ca acele softuri de contabilitate si gestiune nu au nevoie de multi cai putere.
  5. Cumperi un calculator second hand cand vrei performanta peste unitatile cele mai ieftine din magazin. Probabil ati observat ca un calculator nou costa in magazin undeva la 1000 de lei si primesti un procesor Celeron, 2 GB DDR3 si cam atat. Cu 1000 de lei poti cumpara un sistem cu procesor Intel i5 si 4 GB RAM care va fi mult mai performant de cat acel PC nou din magazin.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
A man was caught watching the real world

Închide