Sfat pentru iubitorii de laptopuri: cumparati numai laptopuri cu doua placi video

Exista multi iubitori de laptopuri in tara asta si nu e nimic ciudat. Atata timp cat mobilitatea este o necesitate pentru majoritatea, utilitatea unui laptop o sa fie mereu apreciata. Totusi, exista si probleme cu aceste dispozitive care in momentul in care se defecteaza, cu greu se mai pot repara si o sa va explic in cele ce urmeaza de ce.

Va povesteam intr-un articol trecut ca obisnuiam sa repar calculatoare. Desi am renuntat la acest obicei, va pot spune faptul ca cele mai dese defectiuni pentru laptopuri apareau din cauza placilor video care cedau. Cedau pur si simplu… Si ce faci cu un laptop al carui placa video e defecta? De multe ori il arunci la tomberon, intrucat reparatia este foarte costisitoare si daca este o placa video integrata, se cam schimba placa de baza cu totul.

Asta este cea mai mare problema a laptopurilor: placa video integrata. Cu toate acestea, in ultimii 5 ani au inceput sa apara pe piata laptopuri cu doua placi video, una integrata care de obicei este Intel si vine de la procesorul i3 – i5 – i7 , si una dedicata. Mie de exemplu mi s-a defectat placa video dedicata si am ramas cu cea integrata la unul dintre laptopurile avute. Era un Intel Core i5 procesorul si asta a facut diferenta dintre un laptop pe care il poti folosi fara probleme si unul pe care il poti arunca la gunoi.

Repet, nu spun ca nu se pot repara laptopurile ale caror placi video cedeaza, sustin ca aceste reparatii sunt doar foarte costisitoare si nu iti garanteaza nimeni ca nu se va mai repeta problema peste 3 luni. La ce service-uri avem in Romania, nu va asteptati la minuni, ca stiti bine ca traim in tara meseriasilor cu 100 de meserii si nici o calificare. Nu va asteptati ca prin service-urile de calculatoare sa fie ceva personal supracalificat.

Asadar, optati intotdeauna pentru laptopuri care au placi video dedicata si integrata, ca o plasa de siguranta. Atunci cand ai doua placi video in laptop, daca cedeaza cea dedicata, poti pur si simplu sa treci pe cea integrata si sa iti vezi de treaba. La un desktop daca se defecteaza placa video integrata, ai posibilitatea sa ii atasezi o palca video dedicata. Daca se defecteaza placa video dedicata la un desktop, o schimbi cu alta si rezolvi problema… Din pacate, sunt solutii care nu functioneaza intotdeauna in lumea mobila, in lumea laptopurilor.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Recomandare unitate desktop second hand de performanta medie pentru utilizare de zi cu zi: HP Compaq 8000 Elite MT

HP Compaq 8000 Elite MT Tehnologia de depreciaza pe zi ce trece. Daca eu cumpar astazi un desktop de ultima...

Închide