Mai merită cumpărate calculatoarele pe socket 775 în 2016?

Evident, în momentul în care discutăm despre achiziția de calculatoare pe socket 775 discutăm doar despre piața de second hand. Nu mai găsești prin magazinele online să cumperi procesoare sau plăci de bază pentru socket 775. Dacă vei arunca o privire pe site-urile de calculatoare second hand o să observi că este plin de asemenea oferte și îți pui întrebarea logică: oare se merită? Nu sunt oare foarte depășite aceste unități care după cum puteți vedea, nu sunt nici scumpe?

Ei bine, nu. Totul se rezumă la ideea de utilitate și de identificare corectă a nevoilor. Dacă ai nevoie de exemplu de un calculator pe care să-l folosești pentru Solitaire, probabil că te vei înțelege de minune și cu un Pentium III. Așadar, atâta timp cât știm exact la ce vom folosi calculatorul respectiv, putem cumpăra și tehnologie mai veche, mai ieftină.

De ce merită încă să mai cumperi calculatoare pe socket 775?

  1. Nu sunt total depășite. Multe dintre calculatoarele second hand cu socket 775 pe care le veți găsi la vânzare în magazinele online de profil sunt de generație nouă, adică DDR3. Atunci când ai DDR3, SATA 3, nu poți spune că ai de-a face cu un PC total depășit. E drept, există standarde mai noi, procesoare mai puternice, dar din totul se rezumă la utilitate, la ce vei folosi PC-ul respectiv.
  2. Pentru jocuri nu ai nevoie de procesor. Știm cu toții că în ziua de azi dacă vrei să te joci, nu ai nevoie de procesor foarte puternic, ci de placă video. Observați că trendul nu s-a schimbat nici cu tehnologia nouă, unde încă se mai fabrică procesoare Dual Core de generație nouă.
  3. Pentru aplicații office sunt perfecte. Există foarte multe modele și variante de calculatoare second hand cu procesoare ce au până la 8 MB Cache. Păi, între noi fie vorba, acolo se petrece toată minunea. Asta face diferența între Celeron Dual Core și Pentium Dual Core, acel L3 Cache. Nu vei întâmpina probleme cu PC-urile pe socket 775 la birou.
  4. Sunt destul de ieftine. Uneori, mie nu îmi vine să cred că poți cumpăra un PC cu 4 GB DDR3 cu mai puțin de 400 de lei. Am rămas captiv în vremurile în care calculatoarele second hand costau mult și erau destul de slabe. Iată că vremurile au evoluat și astăzi avem parte de cel mai bun raport calitate-preț pe piața de second hand.

La ce poți folosi un calculator pe socket 775 în 2016?

Ei bine, deși clar nu te vei putea juca pe el ultimele jocuri apărute, indiferent ce placă video ai atașa, procesorul va fi deveni bottleneck, vei putea să folosești acel sistem destul de ieftin pentru foarte multe activități pe care le voi trece în revistă în cele ce urmează. Asta așa, pentru cei care susțineau că nu merită banii tehnologia ceva mai veche…

  • Calculator pentru birou. Nu ai nevoie de cine știe ce procesor pentru Excel, Word, e-mail, chiar și Corel Draw se descurcă bine pe un Dual Core pe socket 775.
  • Calculator pentru copii. Deși este de generație mai veche, joculețele educative sau joculețele mai vechi pe care cei mici le adoră și le pot juca în ziua de azi rulează destul de bine.
  • Calculator media center. Atâta timp cât ai o placă video cu port HDMI, poți transforma televizorul din sufragerie într-un adevărat centru pentru entertainment.
  • Calculator pentru părinți. Clar, cei în vârstă nu se vor apuca să se joace Star Craft 2 sau League of Legends pe calculatorul din casă. Ei vor sta eventual pe Facebook, la postat de citate filosofice și poze cu animale/flori. Mai un Skype din când în când cu copiii din străinătate dacă este cazul, dar nu mai mult.

Ca să te convingi singur de specificații și de prețuri, ai mai jos o imagine prin intermediul căreia poți accesa un site de profil și vedea clar cum stă treaba cu aceste calculatoare second hand de generație mai veche. 775

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
refurbished
De ce IMM-urile trebuie să aleagă întotdeauna echipamente refurbished

Trăim într-o țară în care fiecare mic patron de companie încearcă să scutească cât mai mult cheltuielile, încearcă să capete...

Închide