Review HP EliteBook Revolve 810 G1 – laptop sau tabletă?

În anul 2012, odată cu lansarea lui Windows 8, producătorii de laptop-uri au început să lanseze din ce în ce mai multe dispozitive de tip 2 în 1, numite și convertibile. Un astfel de produs este HP EliteBook Revolve 810 G1, un laptop al cărui ecran se rotește 180 grade și permite utilizarea sub formă de tabletă.

În general laptop-urile convertibile sunt dispozitive premium, destinate utilizării în mediul business, însă construcția și design-ul premium le fac să fie foarte râvnite de către orice tip de utilizator.

Construcție

Carcasa lui Revolve 810 G1 este realizată din aliaj de magneziu, cântărește 1.35 kg și respectă standardul militar MIL-STD-810, aspect care certifică faptul că produsul este rezistent la vibrații, căzături, loviri accidentale dar și schimbări de temperatură destul de extreme, singurul neajuns fiind zgârieturile care apar destul de ușor pe suprafața carcasei.

Capacul superior se ridică foarte ușor cu o singură mână și găzduiește un ecran IPS, cu suprafață glossy și touchscreen. Diagonala este de 11.6 inch, luminozitatea acestuia este foarte mare, de circa 434 de candele pe metru pătrat iar în privința culorilor redate cât și a unghiurilor de vizualizare, nu dezamăgește deloc.

Tastatura este tip chiclet, tastele sunt iluminate cu led-uri albe și sunt neașteptat de mari pentru o asemenea diagonală. Touchpad-ul este poziționat sub tasta space, răspunde bine la comenzi iar palm rest-ul permite o poziție foarte confortabilă de tastare.

Configurație

Configurația este motorizată de un procesor Intel Core i7-4600U, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să atingă viteze de lucru de 2.7 Ghz, 12 GB memorie RAM DDR3 (4 dintre aceștia fiind lipiți direct pe placa de bază) și un SSD mSATA de 180 GB.

Conectivitate și porturi

La capitolul dotări, Revolve 810 G1 dispune de un webcam HD și două microfoane integrate în rama ecranului, un cititor de carduri micro SD, wireless în standardele b/g/n, modul Bluetooth 4.0 și un modul de date GSM.

Pe laterala din dreapta regăsim butonul de power, un buton care blochează rotația imaginilor în modul tabletă, butoanele pentru volum, un combo jack de 3.5 mm pentru caști și microfon și un conector pentru un mini docking.

HP EliteBook Revolve 810 G1 - laterala dreapta

HP EliteBook Revolve 810 G1 – laterala dreapta

Pe laterala din spate, dispus cât mai central, regăsim mufa de rețea LAN gigabit, un port USB 3.0, un Kensington lock, un DisplayPort, încă un USB 3.0 dar powered și mufa pentru alimentare.

HP EliteBook Revolve 810 G1 - laterala din spate

HP EliteBook Revolve 810 G1 – laterala din spate

Baterie și autonomie

Bateria poate fi scoasă cu ușurință, are o capacitate de 44 watti oră, este de tip Lithium-Polymer și este capabilă să asigure o autonomie de circa 8 ore la o singură încărcare, poate chiar mai mult în cazul unei utilizări ceva mai moderată.

Scurta nostră prezentare asupra laptop-ului convertibl HP EliteBook Revolve 810 G1 se termină aici, însă nu înainte de a menționa că suntem plăcut impresionați de acest model, fiind foarte versatil în utilizare.

HP EliteBook Revolve 810 G poate fi achiziționat din site-ul nostru, în categoria de laptopuri second hand i7, unde regăsiți și alte modele. De asemenea, vă așteptam în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lenovo Thinkpad X240 - vedere generala
Review Lenovo ThinkPad X240 – performață și construcție premium

Într-un review precedent menționasem că nu prea există o familie de laptop-uri la fel de longevivă și controversată așa cum...

Închide