Review Lenovo ThinkPad X240 – performață și construcție premium

Într-un review precedent menționasem că nu prea există o familie de laptop-uri la fel de longevivă și controversată așa cum este familia ThinkPad de la Lenovo.

Astăzi vă prezentam modelul ThinkPad X240, un ultrabook care la data lansării a deținut titlul de cel mai ușor și subțire laptop din lume, cântărind 1,42 Kg și măsurând nu mai mult de 19,9 mm în cel mai gros punct, totul fără a face compromis în ceea ce privește conectivitatea, performanțele și durabilitatea.

Construcție

Carcasa este realizată integral din fibră de sticlă ranforsată cu plastic iar design-ul acesteia a fost mult îmbunătățit față de modelul precedent. Cei de la Lenovo au invatat din greșeli și au ascultat dorințele și necesitățile clienților.

Touchpad-ul, care era neschimbat de ceva ani, a primit un upgrade considerabil. Este mult mai mare, asemănător celui implementat pe modelul T440 și răspunde foarte bine la comenzi. Desigur, point stock-ul este nelipsit, iar palm rest-ul oferă o suprafața de lucru mai mare și implicit ergonomie mai bună.

Tastatura nu a fost mult schimbată, are un layout clasic, este de tip chiclet, oferă o experiență de tastare bună iar iluminarea cu led-uri albe ajută foarte mult dacă obișnuiți să lucrați noaptea.

Configurație

Indiferent de utilizare, este imposibil de reproșat ceva la adresa ecranului. Este un veritabil IPS de 12,5 inch în rezoluție 1366 x 768 pixeli, unghiurile de vizualizare sunt excelente iar culorile sunt redate impecabil.

Sub carcasă ascunde o configurație bazată pe un procesor Intel i5-4200U, cu 2 nuclee fizice și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvențe de lucru de 2.6 Ghz, o memorie ram DDR 3 de 4 GB și un SSD cu o capacitate de 180 GB.

Conectivitate și porturi

În ceea ce privește restul dotărilor, ultrabook-ul Lenovo ThinkPad X240 dispune de webcam HD și microfoane integrate în rama ecranului, wireless în standard AC, Bluetooth 4.0, cititor pentru amprentă, senzor pentru geo-localizare, modul pentru conexiune de date 3G și cititor de card-uri SD.

Lenovo ThinkPad X240 - webcam si microfoane

Lenovo ThinkPad X240 – webcam si microfoane

Laterala stângă acomodează mufa pentru alimentare, un port VGA, un port USB 3.0 și un mini DisplayPort

Lenovo ThinkPad X240 - laterala stanga

Lenovo ThinkPad X240 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta regăsim un jack de 3.5 mm pentru caști și microfon, un port USB 3.0, cititorul de card-uri, slotul pentru cartele SIM și un port LAN gigabit.

Lenovo ThinkPad X240 - laterala dreapta

Lenovo ThinkPad X240 – laterala dreapta

Baterie și autonomie

ThinkPad X240 dispune nu de una ci de două baterii, ambele sunt litiu ion cu 3 celule și o capacitate de 24 watti oră însă doar una dintre ele este detașabilă. Gratie tehnologiei Power Bridge care comută alimentarea intre cele două baterii, autonomia de lucru ajunge pana la 4 – 5 ore în condiții de utilizare destul de intensă.

Lenovo ThinkPad X240 - baterie detasabila

Lenovo ThinkPad X240 – baterie detasabila

Aflați la finalul acestei prezentări, putem trage câteva concluzii incontestabile. Lenovo ThinkPad X240 excelează cam din toate punctele de vedere fără a face compromis de performanță. Ecranul redă imagini incredibil de bine, formatul, greutatea și grosimea îl fac un ultra portabil numai bun de luat oriunde, chiar și în vacante, iar cu o baterie extinsă ai putea lucra o zi întreagă fără grija unei surse de curent.

Aici se termină scurta noastră prezentare asupra ultrabook-ului Lenovo ThinkPad x240 ce poate fi achiziționat din categoria laptop-uri second hand i5.

One Response

  1. Radu 08/01/2018

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Probook 430 G1 - vedere generala
Review HP ProBook 430 G1 – echilibru perfect dintre design și funcționalitate

In general, majoritatea produselor de business sunt construite punând accentul pe funcționalitate, drept pentru care design-ul are de cele mai...

Închide