Review HP 255 G2 – laptop de 15.6 inch pentru multimedia

HP 255 G2 este primul laptop dotat cu un procesor AMD din seria de APU-uri Kabini pe care avem plăcerea să le testam.

Construcție

Orientat în speță către mediul business și multimedia, HP 255 G2 are parte de o construcție robustă, carcasa acestuia fiind confecționată în cea mai mare parte din material plastic cu suprafețe mate, având o greutate totală de circa 2.5 kg.

Review HP 255 G2 - tastatura

Review HP 255 G2 – tastatura

Tastatura este chiclet în format clasic full size, include taste numerice, cursa de apăsare este foarte scurtă iar experiența de tastare este una plăcută. Touchpad-ul este neașteptat de mare, răspunde bine la comenzi și dispune de două butoane fizice pentru funcțiile mouse-ului.

Review HP 255 G2 - touchpad

Review HP 255 G2 – touchpad

 

Configurație

Ecranul implementat pe modelul testat de noi este de tip SVA antiglare cu iluminare LED, măsoară diagonala de 15.6 inch și rulează la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Culorile sunt foarte vivide, contrastul este destul de ridicat însă unghiurile de vizualizare puteau fi ceva mai largi.

Review HP 255 G2 - ecran 15,6 inch SVA

Review HP 255 G2 – ecran 15,6 inch SVA

La interior dispune de un procesor AMD din familia de APU-uri Kabini, modelul fiind E1-2100, cu două nuclee care rulează la o frecvență de 1GHz și un consum de maxim 9W, un accelerator grafic Radeon HD 8210 integrat în aceeași pastila de siliciu cu procesorul, 4GB de memorie ram DDR3L și un hard disk de 500 GB.

Procesor Kabini - AMD E1-2100 APU

Procesor Kabini – AMD E1-2100 APU

Porturi

Pe laterala din stânga regăsim un Kensington lock, mufa pentru alimentare, o ieșire VGA, un port LAN gigabit, o iesire HDMI, un USB 3.0 și un combo jack audio de 3.5 mm pentru caști și microfon.

Porturi laterala stanga laptop HP 255 G2

Porturi laterala stanga laptop HP 255 G2

Pe laterala din dreapta sunt două porturi usb 2.0 alături de unitatea optică de tip DVD-Writer.

Porturi laterala dreapta laptop HP 255 G2

Porturi laterala dreapta laptop HP 255 G2

Dotări și conectivitate

Laptopul HP 255 G2 dispune și de alte dotări precum webcam HD integrat în rama ecranului alături de un microfon mono și un cititor de card-uri SD poziționat frontal în stânga touchpad-ului.

Conectivitatea este asigurată de un modul Qualcomm care dispune de wireless în standardele b/g/n și Bluetooth 4.0

Performante și autonomie

In ceea ce privește performanțele single core nu putem spune că excelează, fiind de fapt un competitor al seriei Intel Atom. Totuși, spre deosebire de Intel, cei de la AMD au implementat un accelerator video mai bun, capabil chiar să ruleze jocuri 3D nu foarte solicitante cu setării mici și medii însă nu în rezoluții foarte mari.

Bateria măsoară o capacitate de 41 watti/oră, este de tip lithium ion iar autonomia pe care este capabilă să o asigure este de circa 4 ore. Acest lucru se datorează în special platformei APU al cărui consum rareori depășește 15 watti, fiind extrem de eficientă energetic.

Prezentarea noastră se termină aici, însă HP 255 G2, un laptop conceptul pentru multimedia, mai exact filme, muzică și navigare pe internet, poate fi achiziționat din site-ul nostru, din categoria de laptopuri second hand ieftine, unde puteti gasi si alte modele de la diferiti producatori.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lenovo ThinkPad L420 - ecran
Review Lenovo ThinkPad L420 – laptop de business ușor controversat

Lenovo ThinkPad L420 este un laptop de business ușor controversat. Acest model reprezintă o soluție de buget pentru cei care...

Închide