Review Fujitsu LifeBook P772

Fujitsu LifeBook P772 este un laptop cu dimensiuni foarte mici, destinat special celor care au nevoie de mobilitate. Cei 12 inci combinați cu componentele performante, alături de materialele din care este construit – de foarte bună calitate – mi-au trezit atenția și m-au făcut să-l condamn unui review pe viață și pe moarte. Chiar dacă discutăm despre un laptop vechi de 3-4 ani, cu siguranță merită cei 1300 lei pentru care se vinde la mâna a doua pe diabloscomputer.ro.

Carcasa Fujitsu LifeBook P772

Carcasa acestui laptop de 12 inci este de foarte bună calitate și repet, este motivul principal pentru care am vrut să fac un review pentru acest model. Este vorba despre o carcasă atipică pentru laptopurile business pentru că multe suprafețe sunt acoperite cu o vopsea lucioasă. Deși are o grosime de 3.1 centimetri, fiind considerat butucănos, veți vedea că totul are o logică. Cât despre greutate, laptopul cântărește doar 1.5 kilograme. Rama display-ului este destul de îngustă, doar 10 mm.

Ca și materiale principale, plasticul este folosit în acest caz, chiar dacă modelele similare folosesc aluminiu sau alte metale. Deși Fujitsu LifeBook P772 nu are un aspect high class, calitatea de construcție nu lasă de dorit absolut deloc. În plus, datorită acestui plastic, s-a putut menține greutatea maximă de 1.5 KG. Balamalele sunt de foarte bună calitate deși unora li se vor părea destul de tari, ai nevoie de ambele mâini ca să deschizi laptopul. De asemenea, laptopul nu flexează, e destul de solid.fazit_94

Conectivitate Fujitsu LifeBook P772

Fujitsu LifeBook P772 este un laptop destul de modern, are USB 3.0 chiar două porturi, dintre care unul are funcția powered USB. Acest port se află pe marginea din dreapta față și este foarte accesibil. Mai există de asemenea un port USB 2.0 pe partea din dreapta. Cât despre video, avem atât VGA cât și DisplayPort, tot pe marginea din dreapta. Din păcate, nu există HDMI, însă nu-i problemă, se găsesc adaptoare de la DisplayPort la HDMI destul de ieftine.

Laptopul mai dispune de LAN Gigabit, ExpressCard  de 34  sau 54 mm dacă mai folosește cineva așa ceva, porturi audio de 3.5mm, un card reader pentru SD. De asemenea, mai există un port modular ce conține un DVD-RW, însă în locul acesteia există modele care au 2 baterii.

Comunicații Fujitsu LifeBook P772

Pe lângă portul LAN Gigabit Intel 82579LM și modului Wi-Fi Centrino Advanced-N 6205, mai avem Bluetooth 4.0 și un port 3G UMTS/HSPA+ cu viteze de până la 14.4 MBit/s.. Din păcate nu există webcam pe acest model, însă cred că s-a optat pentru lipsa lui strict din motive de securitate.

Tastatură și touchpad Fujitsu LifeBook P772

Din cauza faptului că acest model are o carcasă oarecum micuță, era normal ca și tastele să fie micuțe la rândul lor. Îți va lua ceva să te obișnuiești cu ele dacă ai mâini mari. Partea interesantă este faptul că tastele sunt destul de tari, e nevoie de ceva forță pentru a le apăsa și sunt de asemenea destul de silențioase. Touchpad-ul este ceva mai mare comparativ cu celelalte modele asemănătoare de pe piață, navigarea este una destul de precisă. Lângă touchpad, există un touchpad mai micuț, rotund, cu funcție de scroll, foarte interesant.21_tastatur

Display Fujitsu LifeBook P772

După cum spuneam mai sus, display-ul este de 12.1 inci, cu un aspect 16:9 și o rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Luminozitatea este undeva la nivelul de 200cd/m2 iar contrastul este undeva la 127:1. Evident, nu sunt specificații de top, însă am văzut laptopuri și mai dezastruoase la acest capitol. Nici la unghiuri de vizualizare nu stă excelent și asta din cauza faptului că panoul este un TN, nu un IPS.

Performanță Fujitsu LifeBook P772

Discutăm de un procesor destul de bun, un Intel Core i5-3320M la 2,6 GHz, acompaniat de 4 GB Ram DDR3 și un HDD de 500 GB SATA. Placa video este de asemenea una on board, Intel HD 4000. Procesorul este compatibil cu tehnologia Turbo Boost 2.0, ceea ce ajută mărirea vitezei de la 2.6 până la 3.3 Ghz. Este un dual core orientat către consum, capabil să absoarbă maxim 35W. Partea cu adevărat interesantă este construcția pe 22nm, ceea ce-l face destul de rapid.

Placa video integrată are viteze de până la 1.2 GHz prin intermediul turbo. Viteza de bază este de 650 Ghz și suportă maxim DirectX 11. Deși laptopul vine echipat cu 4 GB RAM, se pot atașa încă 4 GB pentru un maxim de 8 GB. E posibil să meargă și 2 x 8 GB DDR3-1600.gesamtzu3_01

Cui se adresează Fujitsu LifeBook P772

Fujitsu LifeBook P772 este unul dintre cele mai performante laptopuri de aceste dimensiuni care pot fi cumpărate la mâna a doua în acest moment în România. Este genul de laptop foarte folositor celor care lucrează pe teren și au nevoie de un dispozitiv rezistent și destul de puternic. Poate fi cumpărat de pe diabloscomputer.ro pentru mai puțin de 1300 lei.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
sshd
Hard disk-urile hibride – SSHD

Atâta timp cât lumea calculatoarelor este stăpânită de conceptul preț/performanță, producătorii de tehnologie vor încerca întotdeauna să inoveze și să...

Închide