Review Lenovo ThinkPad L420 – laptop de business ușor controversat

Lenovo ThinkPad L420 este un laptop de business ușor controversat. Acest model reprezintă o soluție de buget pentru cei care au nevoie de un laptop pentru munca la birou, dar care nu vor să cheltuie o avere pe un singur dispozitiv.

Construcție

Pentru a reduce costurile, cei de la Lenovo nu au făcut compromis de performanță, însă au renunțat la utilizarea aliajului de magneziu, aluminiu sau carbon în favoarea plasticului ABS.

Astfel, carcasa laptopului Lenovo ThinkPad L420 este realizată aproape integral din plastic, cu finisaje foarte bune și destul de robustă. In aceea ce priveste design-ul, nu are nimic WoW, însă din punct de vedere funcțional, vine cu o modularitate rar întâlnită pe modelele mai noi.

Lenovo ThinkPad L420 - vedere frontala laptop inchis

Lenovo ThinkPad L420 – vedere frontala laptop inchis

Acest aspect este vizibil la baza laptopului, unde regăsim 3 capace individuale sub care avem acces la ventilator, memoria ram, procesor, unitatea de stocare, modulele ce asigura conexiunile de date și un conector pentru docking station.

Lenovo ThinkPad L420 - tastatura

Lenovo ThinkPad L420 – tastatura

Revenind în partea superioară, putem observa o tastatură cu un layout clasic din gama ThinkPad. Tastele sunt bine definite, foarte mari, point stick-ul de culoare roșie iese în evidență iar touchpad-ul include 5 butoane fizice și o suprafață de contact destul mică dar foarte sensibilă.

Lenovo ThinkPad L420 - touchpad, pointstick, tastatura

Lenovo ThinkPad L420 – touchpad, pointstick, tastatura

Configurație

In rama ecranului, chiar intre balamale, sunt poziționate doua difuzoare care fac parte din sistemul audio al acestui laptop. Si dacă tot am menționat de ecran, acesta are 14 inch, este de tip TN cu iluminare LED, suprafața acestuia dispune de tip anti glare iar rezoluția maximă suportată de 1366 x 768 pixeli.

Lenovo ThinkPad L420 - ecran

Lenovo ThinkPad L420 – ecranLenovo ThinkPad L420 – ecran

In ceea ce privește configurația, modelul din testele noastre este dotat cu un procesor Intel Core i3-2350m, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să atingă viteze de lucru de 2.3GHz, două module de memorie de cate 2 GB DDR3 fiecare, laptop-ul suportând maxim 8 și un hard disk de 160GB SATA2.

Conectivitate și porturi

Laptop-ul nu este dotat cu webcam și nici modul Bluetooth, însă dispune de un microfon mono in rama ecranului, un cititor de SmartCard-uri montat în slotul PC Card și wireless în standardele b g și n.

Lenovo ThinkPad L420 - laterala stanga

Lenovo ThinkPad L420 – laterala stanga

Pe laterala din stânga regăsim o iesire VGA, un port de rețea LAN Gigabit, un Combo USB/eSATA, un DisplayPort și un combo jack de 3.5 mm pentru căști și microfon.

Lenovo ThinkPad L420 - laterala dreapta

Lenovo ThinkPad L420 – laterala dreapta

Pe laterala din dreapta încă două porturi USB 2.0, un cititor de carduri, o unitate optică ce nu este dotată standard pe toate modelele și mufa de alimentare. Un al patrulea USB este localizat pe laterala inferioara, în spatele ecranului.

 

Baterie și autonomie

Bateria are o capacitate de 48 W, iar spre uimirea noastră, este destul de ușoară, ținând cont de cele 6 celule pe care le integrează și de mărimea acesteia. Autonomia nu este neașteptat de mare, intre 1 și 2 ore de utilizare cu redare de conținut multimedia și navigare pe internet.

Prezentarea noastră se termina aici, însă după cum spuneam, Lenovo ThinkPad L420 este un laptop de buget redus, într-o carcasă robustă și rezistentă, care nu sacrifică deloc din performanțe. Produsul poate fi achiziționat din site-ul nostru, in categoria de laptopuri second hand cu i3, unde puteți regăsi și alte modele de la diferiți  producători.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ultrabook HP Elitebook 820 G2 #1
Review Ultrabook HP Elitebook 820 G2

2015 a fost anul ultrabook-urilor iar acest lucru se vede cât se poate de clar prin numeroasele modele lansate pe...

Închide