Review Dell UltraSharp U2412M – monitor profesional pentru grafica

IPS, 24 de inch și design superb. Așa am putea descrie pe scurt monitorul Dell UltraSharp U2412M proaspăt ajuns în stocurile noastre.

Construcție și design

In ceea ce privește aspectul fizic trebuie să recunoaștem că designerii de la Dell n-au dat niciodată greș. Monitorul vine într-o carcasă subțire, ușoara dar totuși solidă, cu margini în colorit argintiu și negru.

Construcția este extrem de bună, privit de jos în sus putem remarca o bază metalică foarte solidă, acoperită de o mască din plastic negru mat, apoi un picior la fel de solid. Acesta oferă posibilitatea de rotație la unghiuri foarte mari, reglaj pe înălțime intre 5 și circa 20 cm, înclinare pe verticală și desigur, pivotarea în modul portret.

Ecran

După cum am menționat la începutul acestei prezentări, ecranul măsoară diagonala de 24 inch. Rezoluția nativă a acestuia este de 1920 x 1200 pixeli, panoul încorporat este eIPS cu o fidelitate de redare a culorilor de 82% din paleta sRGB, retro-iluminare cu LED-uri, un contrast dinamic de 2 milioane la 1 și un timp de răspuns de 8 ms.

Imaginile redate sunt impecabile, unghiurile de vizualizare sunt specifice unui IPS, de 178 grade atât vertical cât și orizontal iar luminozitatea este neașteptat de mare.

Conectivitate și porturi

In partea din dreapta a carcasei găsim un buton de power ce incorporează un led albastru de stare, iar deasupra acestuia încă 4 butoane simple ce sunt utilizate pentru a intra în meniul OSD de unde putem ajusta diferite setări.

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M - meniu

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M – meniu

Pe partea stânga regăsim două porturi USB-uri 2.0 care fac parte din hubul implementat pe acest model.

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M - 2 x USB 2.0 pe laterala stanga

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M – 2 x USB 2.0 pe laterala stanga

Și dacă tot am ajuns la porturi, monitorul Dell U2412M nu stă deloc rău la capitolul conectivitate. Astfel, panoul IO din spate găzduiește următoarele:

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M - Panel I/O spate

Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M – Panel I/O spate

  • O mufă de alimentare la 220 volți
  • O mufă de alimentare secundară de la care putem alimenta un SoundBar Dell
  • Un DisplayPort
  • Un port DVI-D cu suport HDCP
  • Un port VGA
  • Un USB 2.0 Type B pentru conectarea hubului USB la computer
  • Doua USB-uri 2.0 la care putem conecta diverse periferice

Extra

Din păcate nu dispune de funcții speciale precum Picture-in-Picture și nici de un cititor de carduri SD, însă este un monitor profesional, foarte ușor de calibrat pentru grafică, are o claritate excepțională iar panoul este fabricat din materiale ecologice, fără arsenic, mercur sau halogen, fiind proiectat pentru a consuma mai puțină energie decât un monitor convențional.

Prezentarea noastră se termină aici, însă monitorul Dell UltraSharp U2412M poate fi achiziționat din magazinul Diablos Computer, din categoria de monitoare LED second hand unde găsiți și alte modele cu diagonale cuprinse intre 17 și 24 inch de la diferiți producători.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review HP 255 G2 - ecran 15,6 inch SVA
Review HP 255 G2 – laptop de 15.6 inch pentru multimedia

HP 255 G2 este primul laptop dotat cu un procesor AMD din seria de APU-uri Kabini pe care avem plăcerea...

Închide