Review Ultrabook HP Elitebook 820 G2

2015 a fost anul ultrabook-urilor iar acest lucru se vede cât se poate de clar prin numeroasele modele lansate pe piață de către producători. Cei de la HP nu s-au lăsat mai prejos, drept pentru care, seria Elitebook 820 a primit un nou membru în familie, modelul 820 G2, care este un refresh al modelului 820 G1, cu o carcasă aproape identică, atrăgătoare și foarte rezistentă, realizată din aliaj de magneziu.

Configurație

Ecranul are diagonala de 12.5 inch, este de tip TN in rezoluție 1366 x 768 pixeli și dispune de un contrast cu 60% mai bun față de modelul precedent. Partea superioară a carcasei, deși este realizată tot din magneziu, este acoperită într-un material cauciucat, cu o textura foarte fină.

Deși este un ultra portabil de business, experiența multimedia oferită de ecran și de sistemul audio este una foarte bună. Culorile redate sunt vivide, unghiuri de vizualizare sunt mari iar sunetul are o fidelitate neașteptat de bună.

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 - tastatura

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 – tastatura

Tastatura și touchpad-ul păstrează layout-ul specific seriei. Point-stick-ul este nelipsit, tastele au o cursă scurtă, sunt bine definite și oferă o ergonomie bună în utilizare. Touchpad-ul este situat central, dispune de 4 butoane fizice pentru funcțiile mouse-lui iar suprafață de contact este generoasă.

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 - touchpad si pointstick

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 – touchpad si pointstick

O adiție foarte plăcută este prezența unui cititor de amprente în partea din dreapta a palm restului, cât și webcam-ul HD integrat în rama ecranului, alături de două microfoane stereo.

Ultrabook-ul HP Elitebook 820 G2 ascunde la interior o configurație foarte bună, bazată pe un procesor Intel Core i5-5300U, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să atingă viteze de lucru de 2.90 GHz în TurboBoost cu un consum de energie foarte scăzut. De asemenea, modelul dispune de 2 sloturi pentru memoria ram, doar unul dintre acestea fiind ocupate cu un modul de 8 GB DDR3L, și de un SSD cu o capacitate de 260 GB în format de 2.5 inch.

După cum puteți vedea în imagini, acest model dispune și de un slot M.2 ce permite montarea unui alt SSD mai rapid, fără limitările de bandă pe care le are o conexiune SATA.

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 - la interior (modul wifi, modul date, memorie ram, cooler, slot m2, baterie, SSD)

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 – la interior (modul wifi, modul date, memorie ram, cooler, slot m2, baterie, SSD)

Conectivitate și porturi

Tot la interior mai putem remarca două module, unul asigura conectivitatea wireless în standardele a/b/g/n plus Bluetooth, iar al doilea este un modul WAN ce asigură conexiuni de date mobile 3G, LTE și localizare prin GPS.

Pe laterala din stânga regăsim un kensington lock, o ieșire VGA, un USB 3.0 și un SmartCard Reader.

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 - laterala stanga

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta un jack de 3.5 mm pentru caști si microfon, un DisplayPort, două porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD, un port de rețea gigabit, un conector pentru mini docking station și mufa pentru alimentare.

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 - laterala dreapta

Ultrabook HP Elitebook 820 G2 – laterala dreapta

Baterie și autonomie

Bateria este foarte subțire și ușoară, are o capacitate de stocare de 46 Wh și poate asigura o autonomie de circa 4 – 5 ore de utilizare moderată, în funcție de scenariul de lucru.

După câteva zile de testare ne putem declara foarte incantați de ultrabook-ul HP Elitebook 820 G2. Autonomia este foarte bună, procesorul face față cu brio aplicațiilor de business, redarea de conținut multimedia este completă, fiind un companion plăcut pentru orice tip de utilizator.

Prezentarea noastră se termină aici, însă HP Elitebook 820 G2 poate fi achiziționat din magazinul nostru online, în categoria de laptop-uri second hand cu i5, unde puteți găsi o gamă variată de modele.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review calculator All-in-One HP TouchSmart 600

In ceea ce privește inovația, atât în materie de design cât și tehnologică, HP au făcut mereu progrese și s-au...

Închide