Review laptop Dell Latitude E5440 – multimedia, office și light gaming

Astăzi avem deosebita plăcere de a vă prezenta încă un membru al familiei Latitude, mai exact Dell Latitude E5440, un laptop de business ce se bucură de o construcție minimalistă dar atragătoare.

Construcție

Carcasa laptopului Dell Latitude E5440 are în compoziție atât aluminiu cât și material plastic. Exteriorul elegant și minimalist se remarcă prin construcția simplă, fiind acoperit cu o pulbere cauciucată foarte plăcută la atingere. Capacul superior este realizat tot din plastic, însă la interior este ranforsat cu fibră de sticlă, fiind ușor dar și foarte rezistent.

Tastatura este de tip chiclet și păstrează liniile de design specifice clasei business Latitude. Tastele sunt mari, bine definite, la jumătate regăsim un point stick alături de cele 3 butoane rezervate funcțiilor de mouse, iar mai jos, un touchpad generos, acoperit în aceeași pulbere cauciucată pe care nu rămân amprente după utilizare.

Dell Latitude E5440 - tastatura si touchpad

Dell Latitude E5440 – tastatura si touchpad

Configurație

Sub carcasă avem un procesor Intel i5-4310U cu 2 nuclee și 4 thread-uri ce urcă pana la 3 GHz, 8 GB memorie ram DDR3 la 1600 MHz, un SSHD de 500 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GT 720M cu 2 GB GDDR5 și tehnologie nVidia Optimus.

Modelul testat de noi dispune de un ecran TN de 14 inch ce suportă o rezoluție HD de 1366 cu 768, iluminare de tip LED backlight și suprafață Anti-Glare ce elimina reflexiile. Culorile sunt redate vivid, contrastul este bun iar luminozitatea suficient de mare pentru utilizarea laptopului afară.

Conectivitate și porturi

E5440 mai dispune de, modul Bluetooth 4.0, wireless dual band in standard AC, webcam HD, cititor pentru amprente și unitate optică.

Pe laterala din stânga regăsim mufa de alimentare, un port HDMI, un combo port USB 3.0 / eSATA, cititor pentru carduri SD și cititor pentru smartcard-uri.

Dell Latitude E5440 - laterala stanga

Pe laterala din dreapta un combo jack pentru caști și microfon, un port USB 3.0 și conectorul VGA.

Dell Latitude E5440 - laterala dreapta

Pe spate conectorul de rețea LAN Gigabit și un port usb 2.0 iar în partea inferioară bateria, conectorul pentru docking station și fantele pentru aerisire.

Dell Latitude E5440 - laterala spate

Baterie și greutate

 

Bateria este li-ion cu 6 celule, are o capacitate de 65 Whr și asigură cu ușurință o autonomie de peste 4 ore în condiții de utilizare normală. Deși are o baterie mare, greutatea laptopului nu depășește 2 Kg, fiind chiar foarte ușor și foarte compact.

Concluzii

In concluzie, Dell Latitude E5440 este un laptop din gama business cu un design superb, carcasă realizată din materiale de calitate și performanțe foarte bune, destinat în mod special pentru multimedia și office, dar și cu capabilități de gaming light grație plăcii grafice nVidia GT 720M.

Aici se încheie prezentarea noastră asupra laptopului Dell Latitude E5440 pe care îl găsiți în site-ul DiablosComputer.ro in categoria de laptopuri second hand i5. De asemenea, în oferta noastră regăsiți încă o configurație ce dispune de procesor Intel i5-4300U, restul specificațiilor fiind identice.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review Durabook U12C – Rugged Laptop destinat utilizării în condiții aspre

Probabil că nu foarte multi dintre voi ați auzit de GammaTech, un producător specializat în producția și comercializarea echipamentelor de...

Închide