Review Lenovo ThinkPad T540p – robust cu o tastatură superbă

Deși în mediul office ultrabook-urile au prins extrem de mult, tendința fiind clar pentru laptop-uri cât mai subțiri, există situații în care avem nevoie de ceva mai multă putere de procesare, prin urmare de un laptop ceva mai robust și evident mult mai puternic.

Construcție

Laptopul Lenovo ThinkPad T540p reprezintă o astfel de soluție, adresată în speță mediului office. Din punctul de vedere al design-ului dar și al construcției, ThinkPad T540p împărtășește extrem de multe cu T440/T440p. Ambele modele au un sașiu realizat din aliaj de magneziu, ceea ce le face extrem de rezistente pe termen lung, și carcasă realizată din fibra de carbon, însă T540p este mai mare și implicit mai greu, cântărind puțin peste 2.5 kg.

Tastatura este de tip chiclet cu un layout full size, tastele sunt ușor rotunjite, dispun de un tratament oleofobic și sunt sunt iluminate individual cu led-uri albe foarte puternice. Pall restul oferă o poziție de tastare foarte confortabilă, touchpad-ul este identic cu cel de pe T440p, răspunde foarte bine la comenzi iar butoanele fizice nu sunt la vedere.

Configurație

Ecranul modelului din teste este foarte luminos, măsoară diagonala de 15.6 inch, este de tip TN în rezoluție de 1366 x 768 pixeli iar suprafața este mată. Totuși, Lenovo a lansat pe piață 3 versiuni ale acestui model, unul cu panel IPS în rezoluție 3K și două de tip TN, cel din testele noastre alături de încă unul full HD.

Lenovo ThinkPad T540 - ecran

Lenovo ThinkPad T540 – ecran

La interior ascunde o configurație puternică, bazată pe un procesor Intel Core i5-4300M, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvențe de lucru de 3.30 GHz, 8 GB de memorie ram de tip DDR3L, un hard disk generos de 500 GB și accelerator grafic HD 4600 integrat în procesor.

Cei de la Lenovo au distribuit acest model și cu placi video dedicate GeForce GT 730M cu nVidia Optimus și procesoare mai puternice, Intel Core i7-4700MQ.

Conectivitate și porturi

În rest, toate modelele din gama ThinkPad T540p dispun de webcam HD cu două microfoane integrate în rama ecranului, cititor de amprente, modul Bluetooth 4.0 low energy, wireless în standard AC și unitate optică de tip DVD-RW.

Lenovo ThinkPad T540 - laterala stanga

Lenovo ThinkPad T540 – laterala stanga

Pe laterala din stânga regăsim un mini DisplayPort, un port VGA, un USB 2.0 și un USB 3.0, un card reader, un ExpressCard/34 și un jack stereo de 3.5 mm pentru caști și microfon.

Lenovo ThinkPad T540 - laterala dreapta

Lenovo ThinkPad T540 – laterala dreapta

Pe laterala din dreapta regăsim încă un port USB 2.0 și unul 3.0, dar și un Kensington lock.

Lenovo ThinkPad T540 - laterala inferioara spate

Lenovo ThinkPad T540 – laterala spate

Mufa pentru alimentare și portul de rețea lan gigabit sunt poziționate pe spate.

Baterie și autonomie

Bateria este Lithium-Ion cu 6 celule, are o capacitate de 56 Wh și poate asigura o autonomie de circa 3 – 4 ore în condiții de utilizare moderată, de exemplu activități obișnuite de birou, browsing web și conținut multimedia. Pe piață se găsesc și baterii extinse pentru acest model, cu o capacitate enormă de 100 watti oră, care poate asigura o autonomie de lucru de până la 9 ore.

Lenovo ThinkPad T540p este un laptop robust, cu o tastatură superbă și o configurație suficient de puternică pentru a satisface exigentele oricărui task din mediul office. Iar aici nu ne referim doar la câteva prezentări sau lucrat în Suita Office, ci chiar aplicații de grafică destul de solicitante.

Prezentarea noastră se termină aici, însă produsul poate fi achiziționat din magazinul nostru, în categoria de laptop-uri second hand cu i5, unde puteți găsi și alte modele ale altor producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review HP Probook 650 G1 – business si productivitate

Lansat în anul 2014, laptopul HP ProBook 650 G1 succede seria 6500 și face față cu brio oricărei aplicații specifice...

Închide