Review SSD KingSpec Q-180 – boost de viteză!

În mod cert nu foarte mulți dintre voi ați auzit de KingSpec, un producător ce activează pe piața din Asia, specializat în producția și comercializarea echipamentelor de stocare și care tocmai aniversat 10 ani de activitate în anul 2017. Astăzi avem plăcerea de a vă prezenta un SSD din partea acestui producător, un model din seria Q, mai exact SSD-ul KingSpec Q-180.

Ambalaj și accesorii

În ceea ce privește metoda de prezentare este foarte simplă dar atragatoare. Ambalajul este realizat din carton subțire în coloristică specifică brandului iar la interior regăsim un blister ce găzduiește SSD-ul și o punguță cu 4 șuruburi pentru prinderea acestuia.

În rest, nu există alte accesorii, deși un cablu SATA era o adiție binevenită.

Ambalaj, SSD si accesorii KingSpec Q-180

Ambalaj, SSD si accesorii KingSpec Q-180

Construcție

SSD-ul KingSpec Q-180 este în format standard de 2.5 inch, are o grosime de 7 mm, partea superioară este acoperită într-un plastic negru, partea inferioară pare realizată din aliaj nemetalic iar punctele de prindere ale șuruburilor sun dintr-un aliaj cu un coating auriu.

Conectivitate și performanțe

Seria Q reprezintă versiunea mid entry de la KingSpec, combinând atât viteze de lucru mari cât și o construcție bună, fiind cea mai bună alegere în raportul preț / performanță. Conform specificațiilor menționate pe site-ul producătorului, acesta dispune de conectivitate SATA-III la 6Gb/s iar vitezele de citire și scriere sunt de 570 Mbps respectiv 500 Mbps. SSD-ul este dotat cu memorii NAND 3D MLC, consumă numai 1.8 watti în timpul utilizării iar capacitatea de stocare a acestuia este de 180 GB.

După cum puteți observa în imaginea de mai jos, viteze sunt foarte mari, de pană la 533 Mbps la citire, respectiv 451 Mbps la scriere secvențială, iar testele de citire/scriere în algoritm random 4K Q1T1 sunt de 30 Mbps la citire și în mod impresionant 83 Mbps la scriere.

SSD-ul KingSpec Q-180 poate fi montat cu ușurință în aproape orice tip de calculator sau laptop, chiar și în cele mai vechi, iar boost-ul de viteză își va face cu siguranță simțita prezența. Mai exact, sistemul de operare se încarcă mai rapid, aplicațiile merg mult mai bine iar aplicațiile care solicită hard disk-ul, sau SSD-ul în cazul de față, se vor mișca mult mai bine.

Aici se termină scurta noastră prezentare asupra SSD-ului KingSpec Q-180, produs ce poate fi achiziționat din categoria hard disk-uri și ssd-uri in magazinul nostru, Diablos Computer.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Workstation Fujitsu CELSIUS W530 #1
Review Fujitsu CELSIUS W530 – workstation bun la toate!

Gama CELSIUS de la Fujitsu are o lungă istorie în ceea ce privește aparatura IT destinată utilizării în mediul profesional,...

Închide