Review Ultrabook Dell Latitude E7440 – Subțire, elegant și performant!

De câțiva ani ultrabook-urile domină segmentul laptop-urilor, încercând să îmbine configurații cât se poate de puternice într-o carcasă cât mai subțire, ușoară și rezistentă. Producătorii s-au adaptat rapid cerințelor de pe piața iar un exemplu concret vine de la Dell prin modelul Latitude E7440, un ultrabook destinat clienților business.

Construcție

Carcasa păstrează trăsăturile clasice de design ale firmei și dispune de un șasiu tri-metal, partea superioară este realizată din aluminiu anodizat iar pallrest-ul este acoperit de o pulbere de cauciuc foarte plăcuta la atingere, rezistentă la umiditate și zgârieturi.

Tastatura păstrează layout-ul clasic Dell, este de tip chiclet cu iluminare iar tastele sunt mari și bine definite, fiind aproape imposibil de tastat greșit. Seria dispune și de un point stick alături de cele 3 butoane rezervate funcțiilor de mouse iar touchpad-ul răspunde excelent la comenzi, fiind unul dintre cele mai bune pe care am avut ocazia să le testam.

Configurație

Ecranul este un IPS Full HD cu iluminare LED iar diagonala acestuia este de 14 inch. Culorile sunt redate foarte vivid, tipic unui ecran IPS, densitatea pixelilor este de 157 ppi iar unghiurile de vizualizare sunt foarte mari, de până la 178 grade.

Modelul pe care l-am testat dispune de un procesor Intel i7-4600U cu 2 nuclee și 4 thread-uri ce este capabil să urce la frecvente de 3.30 GHz, 8 GB memorie ram de tip DDR3, un SSD de 256 GB și accelerator grafic Intel HD Graphics 4400.

Seria Latitude 14 7000 mai cuprinde și modele cu procesoare i5-4300U și i5-4200U, 8 respectiv 16 GB ram și SSD-uri de 128 GB.

Conectivitate și porturi

Toate modelele dispun de webcam HD, două microfoane digitale dual array integrate în rama ecranului, dispuse de o parte și de alta a webcam-ului, cititor de carduri SD, un slot pentru smart card-uri, modul bluetooth 4.0, cititor de amprentă și modul wireless în standardele a/b/g/n cu suport MIMO 2 x 2.

În ceea ce privește porturile disponibile, pe laterala din dreapta găsim un USB 3.0 și un combo jack pentru caști și microfon.

 

Pe spate conectorul de rețea LAN Gigabit, un port USB 3.0, un mini display port, o ieșire HDMI, încă un port USB 3.0 însa powered și mufa de alimentare.

Pe laterala din stânga nu există niciun conector, doar venturile pentru aerisire.

Baterie și greutate

Autonomie Ultrabook Dell Latitude E7440

Autonomie Ultrabook Dell Latitude E7440

Bateria este foarte subțire și dispune de 3 celule, capacitatea de stocare a acesteia este de 48 watti oră și poate asigura cel putin 2 ore de utilizare intensă, fiind capabil să facă față chiar și  4 – 5 ore de utilizare ușoară.

Fiind vorba de un ultrabook, există două caracteristici mai importante ca design-ul și performanța: greutatea de numai 1.63 Kg și grosimea laptop-ului, care nu depășește 21 de milimetri în cel mai gros punct.

Rezultatele testelor

Concluzii

Aflați la finalul acestei prezentări, putem spune cu certitudine că laptop-ul Dell Latitude E7440 este mai mult decât un ultrabook de business, este o bijuterie, un accesoriu de nelipsit din arsenalul persoanelor aflate în permanentă mișcare și care își doresc portabilitate în adevăratul sens al cuvântului.

Acesta a fost review-ul ultrabook-ului Dell Latitude E7440, produs disponibil în site-ul Diablos Computer în categoria laptop second hand i7  unde puteți cauta și alte modele.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Dell Latitude E6540 #2
Review Dell Latitude E6540 – Performanță fără compromis

Performanță fără compromis, acesta a fost sloganul sub care Dell a lansat modelul Latitude E6540, primul laptop de pe piață,...

Închide