HP t410 AiO Smart Zero Client – virtualizare avansată într-un singur produs

HP t410 AiO Smart Zero Client face parte din cea mai avansată gamă de soluții pentru remote desktop computing și virtualizare de la HP. Deși pare a fi un simplu monitor, este mult mai mult de atât.

Ecranul măsoară diagonala 18,5 inch iar panelul implementat este un IPS cu tehnologie HP BrilliantView realizat de 3M și rulează la o rezoluție de 1366 x 768 pixeli.

Porturi și conectivitate

In ceea ce privește porturile disponibile, pe spate regăsim o mufă pentru alimentare alături de două porturi USB 2.0 și un port de rețea gigabit.

HP t410 AiO Smart Zero Client - 2 x USB 2.0, 1 x LAN Gigabit, Mufa de alimentare

HP t410 AiO Smart Zero Client – 2 x USB 2.0, 1 x LAN Gigabit, Mufa de alimentare

Pe laterala din dreapta mai regăsim două porturi USB 2.0 și două jack-uri audio de 3.5 mm pentru caști și microfon.

Laterala dreapta - HP t410 AiO Smart Zero Client - 2 x USB 2.0, 2 x Jack Audio

Laterala dreapta – HP t410 AiO Smart Zero Client – 2 x USB 2.0, 2 x Jack Audio

Configurație HP t410 AiO Smart Zero Client

La interior ascunde un procesor Texas Instruments Cortex A8 la 1 GHz, 1 GB de memorie ram DDR3 și un spațiu de stocare de 2 GB eMMC.

Până acum sună ca un mini computer, așa-i? Ei bine, nu e departe de adevăr. t410 AiO este de fapt un computer de tip client, care nu dispune de un sistem de operare propriu zis, ci un fel de mini interfață ce suportă diferite protocoale, de exemplu Citrix ICA, VMware View 5.0 cu PCoIP sau RDP, Virtual Desktop Infrastructure dar și clasicul Microsoft Remote Desktop Protocol.

Scenariu de utilizare HP t410 AiO Smart Zero Client

Utilitatea acestui tip de dispozitiv iese în evidență în cazul unei săli de curs. De exemplu într-o scoală, unde avem un server principal cu RDP sau orice alt mediu de lucru mentionat mai sus și 20 sau poate chiar 40 de elevi, fiecare în fața unui HP t410 AiO Smart Zero Client. Aceștia se pot loga cu un username și o parolă generată pe server, fără să fie necesară instalarea sistemului de operare pe fiecare dintre stațiile de lucru.

Întreaga administrare a sălii de curs se face de pe server, toate datele sunt în siguranța, accesul clienților este limitat și foarte securizat iar consumul de resurse și curent este scăzut. Fiecare HP t410 AiO are un consum de 13 watti iar partea foarte interesanta este ca pot fi alimentate direct prin power over ethernet, nefiind nici măcar necesara utilizarea unui alimentator.

Scurta noastră prezentare se termină aici, însă HP t410 AiO Smart Zero Client poate fi achiziționat din site-ul nostru, în categoria de calculatoare All-In-One second hand, unde puteți găsi și alte modele de la alți producători.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Hp Elitebook 840 G1 - vedere generala #4
Review HP Elitebook 840 G1 – multimedia la superlativ

Ca orice ultrabook respectabil, HP EliteBook 840 G1 este subțire, elegant, cu un design foarte plăcut, dar și ultra portabil....

Închide