Cel mai bun PC second hand de pana in 550 lei. Fujitsu Siemens ESPRIMO E700

Piata calculatoarelor second hand s-a dezvoltat destul de mult in ultimii 10 ani si astfel au inceput sa apara fel de fel de magazine atat in orase cat si online, ce aduc pentru cei interesati oferte care mai de care mai tentante. Totusi, atata timp cat discutam despre tehnologie second hand, oarecum depasita din punct de vedere tehnic, trebuie sa existe cateva repere dupa care sa ne ghidam atunci cand dorim sa achizitionam o unitate desktop second hand.

Care sunt reperele dupa care se cumpara calculatoarele second hand

  1. Utilitatea. In primul rand, ganditi-va care va fi scopul lui final. Daca aveti de gand sa cumparati un desktop pentru gaming, e clar ca veti face alegerea gresita. La fel si daca aveti nevoie de un calculator pentru editare foto-video. Calculatoarele second hand se adreseaza in mod normal celor care au nevoie de aplicatii office, multimedia elementar precum Youtube, filme, Facebook.
  2. Forma. Daca sunteti impatimiti ai jocului, indreptati-va atentia catre unitatile tower, intrucat veti gasi placi video mult mai usor pentru ele de cat pentru cele SFF (SFF-small form factor). Puteti cumpara orice placa video, chiar si second hand, o aruncati intr-un sistem tower si va puteti juca destul de multe titluri relativ noi intrucat sistemele desktop second hand au procesoare bune.
  3. Pretul. Probabil ati observat ca preturile pentru calculatoarele second hand variaza intre 200 si 2000 de lei. Trebuie sa gasiti un fel de sweet spot cum ar zice americanul. Calculatoarele care costa 200 de lei se adreseaza firmelor ce au nevoie de un Pc pentru o singura aplicatie de obicei. Un desktop pentru utilizare normala se incadreaza pe la 500 de lei, intre 500-550 de lei. Pentru editare foto-video si gaming, preturile urca pana pe la 2000 de lei.

Acestea fiind spuse, astazi ne vom orienta atentia inspre desktopurile pentru home user, de zi cu zi, cu care ne putem face treaba acasa, naviga pe net, trimite mailuri, scrie documente, viziona filme, internet, gaming elementar. Aceste desktopuri costa in medie cam 500 – 550 de lei si astazi vom incerca sa il gasim pe cel mai bun, cel ai convenabil din punct de vedere al componentelor interne. Am ales pentru articolul de astazi un Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 ale carui specificatii le gasiti mai jos si care se incadreaza perfect in marja de 500 – 550 lei. Costa 525 lei in acest moment la diabloscomputer.ro.

Fujitsu ESPRIMO E7002

Specificatii Fujitsu Siemens ESPRIMO E700

Procesor: Intel Pentium G620, 2,6GHz, 3Mb Smart Cache, socket 1155

Memorie RAM: 4 GB DDR3

HDD: 160 GB SATA

LAN: Gigabit – aviz amatorilor de torrente si net de peste 100mb/s

Video: Intel HD, Q65 Chipset

14 porturi USB

Video OUT: DVI, VGA, Display Port

De ce am ales Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 drept cel mai pun desktop second hand pana in 550 lei

Ei bine, am ales Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 pentru ca din punctul meu de vedere corespunde in tocmai cerintelor unui utilizator obisnuit, care nu face cu calculatorul nimic in afara de internet, joculete micute, poate ceva munca de birou. Am ales Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 pentru ca are procesorul Intel Pentium G620 pe 32 NM, foarte bun pentru office si chiar gaming. De asemenea, are 4 GB DDR3, ideal pentru navigarea pe internet. Chrome si Firefox in ziua de azi consuma uneori peste 1 GB ram. E ridicol si daca ai doar 2 GB o sa ai probleme.

De asemenea, am ales Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 drept cel mai bun PC desktop sub 550 de lei pentru ca are placa de retea Gigabit incorporata si asta va scuteste de o cheltuiala in cazul in care aveti o conexiune la internet de peste 100mb/s. M-am lovit de problema asta si am fost nevoit sa dau 30 de lei extra pentru o placa de retea Gigabit. Daca desktopul vine cu aceasta placa integrata, e un plus pentru mine.

Nu in ultimul rand, am ales Fujitsu Siemens ESPRIMO E700 pentru ca este SFF, small form factor. Asta inseamna ca este micut si nu ocupa loc. Este foarte silentios si dupa ce am vazut ca cel de la statia GPL unde am lucrat, tot un PC Fujitsu a mers non stop 1 an si jumatate fara probleme, am zis ca tot un SFF de la Fujitsu trebuie sa fie. Il puteti cumpara accesand butonul de mai jos.

Fujitsu ESPRIMO E700

 

 

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Te-ai nascut cu Windows 7 in casa? Iata care au fost celelalte versiuni de Windows care au facut istorie

Desi multi dintre tineri s-au nascut intr-o era Microsoft in care sistemele de operare au o grafica foarte buna, trebuie...

Închide