Review Lenovo ThinkPad S1 Yoga – primul ultrabook de business convertibil

ThinkPad S1 Yoga este primul ultrabook de business de la Lenovo ce împrumută trăsătură distinctivă de articulare a ecranului la 360 grade, caracteristică ce era deja existentă pe laptop-urile Ideapad adresate segmentului customer.

ThinkPad S1 Yoga nu este doar un ultrabook, ci un un convertibil hibrid ce poate fi utilizat în modul laptop, modul stand, modul tent și modul tabletă.

Lenovo ThinkPad S1 Yoga

Lenovo ThinkPad S1 Yoga

Construcție

Carcasa acestuia are la bază un șasiu realizat din aliaj de magneziu iar suprafețele sunt acoperite de plastic ușor cauciucat cu finisaje extrem de bune.

Tastatura este de tip chiclet, iluminată cu led-uri albe, layout-ul este specific modelelor de business de la Lenovo iar grila în care este încastrată se ridică, blocând astfel tastele, atunci când rotim ecranul 360 grade pentru modul tabletă.

Sub tastatură regăsim un touchpad foarte responsive, cu suport de gestures, format dintr-o singura bucată, fără butoane fizice la vedere.

Configurație

Ecranul implementat de Lenovo pe acest model este IPS cu diagonala de 12.5 inch, suprafața acestuia este mată, dispune de un touchscreen multitouch ce poate recunoaște până la 10 comenzi simultan iar la exterior este protejat de strat edge-to-edge realizat de Corning Gorilla Glass.

Pentru o precizie mai mare, cei de la Lenovo au inclus și un Pen Stylus ascuns foarte subtil în laterala din dreapta, securizat magnetic.

Fiind un ecran IPS, culorile nu dezamăgesc deloc, unghiurile de vizualizare sunt mari, de până la 178 grade, contrastul este bun iar luminozitatea mare, de circa 400 nits permite utilizarea acestui ultrabook chiar și afară în lumina naturală.

La interior regăsim un procesor Intel Core i5-4200U, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să atingă frecvențe de lucru de 2.6 GHz, 8 GB memorie RAM DDR3L lipiți direct pe placa de bază, un SSD de 128 GB in format de 2.5 inch plus încă un SSD de 16 GB mSATA și accelerator grafic Intel HD 4400 integrat în procesor.

Lenovo au scos acest model și în alte configurații ce dispun de procesoare i5-4300, i7-4500U și i7-4600U, cu 4 respectiv 8 GB RAM și diferite opțiuni de stocare.

Conectivitate și porturi

La capitolul dotări, ultrabook-ul stă excelent, dispune de webcam HD, chip TPM 1.2, Bluetooth 4.0 cu HS și wireless in standard AC.

Laterala din stânga găzduiește mufa pentru alimentare a cărei funcționalitate dublează și ca docking connector, un USB 3.0 și un combo jack audio de 3.5 mm pentru caști și microfon.

Lenovo ThinkPad S1 Yoga - laterala stanga

Lenovo ThinkPad S1 Yoga – laterala stanga

Pe laterala din dreapta regăsim butonul de power, butonul pentru volum, un buton care blochează rotația imaginilor pe ecran, un cititor de card-uri SD, inca un USB 3.0 și un port mini-HDMI.

Lenovo ThinkPad S1 Yoga - laterala dreapta

Lenovo ThinkPad S1 Yoga – laterala dreapta

Baterie și autonomie

Bateria, deși nu poate fi scoasă, este de tip Lithium-Polymer, are o capacitate de 48 Wh și poate asigura cu ușurință o autonomie de 4 – 5 ore.

Find vorba de un ultrabook mai există un aspect foarte important, și anume, dimensiunile sale. Acesta are o grosime de 19 mm în cel mai gros punct și o greutate de numai 1.58 kg, fiind cu adevărat ultra portabil.

Ultrabook-ul ThinkPad S1 Yoga poate fi achiziționat din magazinul nostru, în categoria de laptop-uri second hand cu i5, unde puteți găsi și alte modele ale altor producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
HP EliteBook 2170p - ecran 11.6 inch
Review HP EliteBook 2170p – ultra portabil de 1.45 kg

La momentul lansării, HP EliteBook 2170p a fost cel mai mic ultra portabil de business, gata să facă față oricărui...

Închide