Review Durabook U12C – Rugged Laptop destinat utilizării în condiții aspre

Probabil că nu foarte multi dintre voi ați auzit de GammaTech, un producător specializat în producția și comercializarea echipamentelor de calcul destinate utilizării în condiții aspre, ca de exemplu uz industrial, uz militar sau în mașinile de poliție.

Durabook U12C este al doilea laptop rugged pe care îl testăm ce se bucură de un design convertibil, ecranul acestuia rotindu-se 180 grade, fapt ce permite utilizarea în formă de tabletă.

Construcție

Ca orice rugged laptop, carcasa acestuia este foarte rezistentă iar design-ul seamănă cu o servietă, dispunând chiar și de un mâner ce facilitează transportul rapid al laptopului. Carcasa propriu zisă este realizată din aliaj de magneziu ce este de 20 de ori mai rezistent față de plasticul ABS obișnuit.

De asemenea, producătorul GammaTech susține că laptopul Durabook U12C este rezistent la șocuri mecanice și căzături, la umiditate mare a aerului și la praf, temperaturi destul de extreme cât și la vărsarea accidentală a lichidelor peste tastatură, fiind indicat pentru utilizarea în service-uri auto, firme care execută prospecțiuni geofizice și în alte medii periculoase.

Despre tastatură nu sunt extrem de multe de spus. Este simplă, layout-ul este unul standard, tastele sunt bine definite iar touchpad-ul este neașteptat de generos pentru un laptop de asemenea dimensiuni.

Configurație

Ecranul măsoară diagonala de 12.1 inch, este de tip TFT LED și rulează la o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli. Luminozitatea este destul de mare și poate fi ajustată cu ajutorul butoanelor incluse pe ramă. De asemenea, atât în modul tabletă cât și laptop, touchscreen-ul rezistiv răspunde bine la comenzile date cu pen-ul, însă necesită puțin timp pentru calibrare și acomodare.

La interior regăsim o configurație bazată pe un procesor Intel Core i5-560UM, cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvente de lucru de 2.13 GHz, 4Gb de memorie ram DDR3 si un SSD de 60 GB. În site-ul nostru, DiablosComputer.ro se regăsește încă o configurație ce include 2 GB de memorie ram și un hard disk de 80 GB.

Conectivitate și porturi

Laptopul nu dispune de unitate optică, însă este dotat cu modul wireless în standardele b/g/n, modul Bluetooth 4.0, cititor de amprente și webcam.

Durabook U12C

Pe laterala din stânga regăsim un port USB 3.0, cititorul de carduri SDHC, un combo port USB 2.0 / e-SATA, un slot Express-Card 34 și cele doua jack-uri audio de 3.5 mm pentru caști si microfon.

Durabook U12C

Pe laterala din dreapta regăsim încă doua porturi usb 2.0 și un port serial.

Durabook U12C

Pe spate conectorul VGA alături de portul de rețea LAN și mufa pentru alimentare.

De asemenea, în partea inferioară a carcasei regăsim un conector pentru Docking Station și 4 capace cu o construcție modulară ce permite accesul rapid la componente.

Baterie

Cu o baterie nouă, autonomia poate atinge până la 4 – 5 ore de utilizare, însă prin intermediul conectorului pentru Docking Station se poate adăuga o baterie adițională, crescând astfel autonomia de lucru pana la 10 ore.

Concluzii

Cu o greutate de 2.5 kg, Durabook U12C este un laptop rugged convertibil foarte interesant, destinat utilizării în medii destul de ostile, conceput să funcționeze optim chiar dacă este supus la șocuri, vibrații, frig, căldură dar și lichide.

Acesta a fost review-ul laptop-ului rugged Durabook U12C, produs disponibil în site-ul Diablos Computer în categoria laptop second hand i5  unde puteți cauta și alte modele.

One Response

  1. Cosmin 03/12/2017

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review multifuncțională laserjet Ricoh Aficio SP 3500 SF

https://www.youtube.com/watch?v=QnmMve8QP-w În aproape orice companie sunt necesare diferite echipamente de birou, precum imprimante, foto-copiatoare, scanere și fax-uri. În funcție de...

Închide