Review Lenovo Thinkpad L512

Lenovo Thinkpad L512

Lenovo Thinkpad L512 este genul de laptop business care depaseste putin bariera celor 13.3 – 14 inch. Discutam despre un laptop business in toata regula, de 15.6 inch care sta destul de bine la capitolul performanta desi au trecut ani buni de cand a aparut pe piata. Prima generatie de Lenovo Thinkpad L512 a aparut prin 2010 si iata-ne inca discutand despre acest laptop 5 ani mai tarziu…

Lenovo Thinkpad L512 este vandut in Romania REFURBISHED prin intermediul celor de la diabloscomputer.ro si in cele ce urmeaza o sa discutam putin despre caracteristicile lui principale. Mai sunt oare acestea de actualitate? Mai putem oare discuta despre un laptop business in adevaratul sens al cuvantului? Ei bine, haideti sa aflam…

Design si aspect general Lenovo Thinkpad L512

Laptopurile Lenovo, mai ales cele din gama Thinkpad au avut intotdeauna un aspect mai ciudat. Ce inseamna ciudat? Inclinat putin mai inspre industrial. Nimeni nu mai are aceasta abordare pentru laptopurile business in afara de ei. Lenovo Thinkpad L512 nu face exceptie, chiar daca este un laptop full size, de 15.6 inch. Aceleasi muchii patratoase, aceleasi unghiuri de 90 de grade peste tot… Nimic rotunjit, nimic care sa semene a laptop normal daca ma intrebati pe mine…

Carcasa este din plastic negru, destul de eleganta in ciuda lipsei curburii. Nu vezi nimic in plus la el din punct de vedere al aspectului fata de un Thinkpad normal, unghiul de deschidere al display-ului este de maxim 150 de grade. Pe laterale gasesti un port VGA, unul USB/eSATA, LAN, Display Port, un card reader, audio, un port USB,  Kensington, un switch pentru Wi-Fi, inca doua porturi USB, unitate optica, ExpressCArd/34 si nu in ultimul rand, DC-in, mufa pentru alimentare…

Conectivitate Lenovo Thinkpad L512

Din punct de vedere al conectivitatii, portul LAN este Gigabit, Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E GBE NIC (10/100/1000MBit). Placa Wireless este tot un Realtek, Realtek RTL8191SE Wireless LAN 802.11n PCI-E. De asemenea, daca veti avea de tinut conferinte, Lenovo Thinkpad L512 dispune si de o camera web de 2 megapixeli, destul de bunicica comparativ cu alte modele.

Tastatura  Lenovo Thinkpad L512

Tastatura e normala pentru un Thinkpad, adica destul de silentioasa cu exceptia tastei de spatiu, pe care daca o apesi ai impresia ca vin elefantii. Din pacate, desi avem un laptop full size de 15.6 inch, nu avem o tastatura numerica in partea din dreapta. Ar fi fost un lucru excelent care ar fi ajutat multi iubitori de cifre… A, sa nu uit, ESTE REZISTENTA LA APA… Daca varsati un pahar de ceva pe tastatura nu vor fi probleme, insa tineti cont ca a varsa un pahar nu inseamna a-l lasa in ploaie sau a-l lua cu voi in cada.

Trackpoint si Touchpad Lenovo Thinkpad L512

Trackpoint este ca de obicei, ca la toate laptopurile Thinkpad in centrul tastaturii. Culoarea rosie ne aduce aminte de traditia IBM… Punctul rosu cum imi place mie sa-i zic, acoperit cu un strat cauciucat destul de placut la atingere, este de multe ori mai precis si mai rapid de cat touchpad-ul. Trackpoint este mica inginerie Lenovo pe care nici un alt producator nu o are implementata si va spun sincer ca e destul utila.

Touchpad-ul este unul obisnuit, placut la atingere care suporta si multitouch, asa ca aveti atentie cu cate copite apasati pe el. Exista cateva moduri in care puteti utiliza acest multitouch, despre care insa nu vom discuta in acest articol.

Display Lenovo Thinkpad L512

Discutam despre un display fabricat de Chi Mei Optoelectronics (CMO) LED, de 15.6 inch cu o rezolutie 1366×769., in format 16:9.  Da, avem pentru prima data despre un display Thinkpad widescreen, mai putin util celor care folosesc aplicatii office bazate pe scroll. Cat despre felul acestui display, avem un display mat, ca de obicei, display-urile lucioase nu vor fi niciodata atasate laptopurilor business.

Luminozitatea maxima este destul de buna, 219 cd/m2, masurat in partea de jos a display-ului. Contrastul este de 173:1 iar culorile sunt destul de vibrante. Este un display de calitate. Unghiurile de vizualizare sunt cele cu care ne-am obisnuit pentru un Thinkpad.

Performanta Lenovo Thinkpad L512

Daca discutam analizam specificatiile, aici avem de-a face cu un procesor Intel Core i5 520M  la 2.4 Ghz cu 3 MB L3 Cache. Placa video este una integrata, Intel Graphics Media Accelerator HD… La capitolul RAM sta destul de bine, dispune de 4 GB DDR3 si se pot instala inca 4 GB DDR3, avand un total util de 8 GB DDR3. Hard disk-ul este unul de 160 GB, suficient pentru niste aplicatii office. Probabil multi sunt curios daca acest tip de laptop se incinge, caci este mult mai mare de cat un Thinkpad normal, insa raspunsul este NU… Sursa ajunge la maxim 50 de grade, in rest nu depaseste 40 de grade.

Sunetul Lenovo Thinkpad L512

Pentru un laptop, sunetul este destul de bun, boxele sunt integrate in dunga de jos a display-ului si reusesc sa produca un sunet clar chiar si la volum maxim. Stim cu totii ca partea de audio in laptopuri e cam deficitara, insa Lenovo Thinkpad L512 sta destul de bine la acest capitol…

Verdict Lenovo Thinkpad L512

Lenovo Thinkpad L512 este genul de laptop business care isi face treaba in aplicatii normale de birou, de zi cu zi. Nu este un laptop pentru gaming, nu este un laptop care sa poata fi folosit in alte scopuri. Faptul ca are deja 5 ani vechime nu il face mai putin performant fata de laptopurile low entry care se vand astazi in magazine… Din punct de vedere al performantei, Lenovo Thinkpad L512 este mult peste laptoprurile de 1200 lei pe care le puteti cumpara noi din magazin.

No Responses

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
vinilurile
Cum functioneaza vinilurile?

Probabil multor tineri sub 14 ani daca le arati un vinil habar nu au ce este sau cu ce se...

Închide