Review laptop convertibil Acer Aspire Switch 10

Acer Aspire Switch 10 este unul dintre puținele laptopuri convertibile care ne-au ajuns în stocuri în acest an. Trebuie să recunoaștem, încă de la prima vedere am rămas plăcuți impresionați de ecran.

Ecranul

Deși este mic, măsurând numai 10.1 inch pe diagonală, are un contrast foarte bun și culori vivide.

Suprafața acestuia este lucioasă, fapt ce cauzează numeroase reflexii de lumină, însă panoul este un veritabil IPS LED care rulează la o rezoluție de 1280 x 800 pixeli, fiind protejat de tehnologie Corning Gorilla Glass 3.

In ceea ce privește construcția, laptopul este format din două bucăți individuale. In partea de sus regăsim tableta despre care am putea spune ca este partea activa a acestui ansamblu, în timp ce în partea de jos regăsim tastatura, care din păcate nu poate funcționa separat, fără să fie conectată la tabletă.

Tastatura dispune de prindere magnetică în laterale, lucru ce permite ca ecranul sa fie detașat cu ușurință ori de câte ori este nevoie. Acesta poate fi montat montat și invers, permițând utilizarea fie în modul stand, fie în modul tent.

Tableta, sau laptopul, indiferent de cum doriți sa încadrați acest produs, este orientat către consumatorii de conținut multimedia. După cum spuneam, ecranul are o calitate bună, culorile sunt excelente iar sunetul redat de cele două difuzoare laterale are o fidelitate destul de ridicată.

Construcție și configurație

Carcasa măsoară o grosime de 8.9 mm și este realizată aproape integral din aluminu printr-o tehnologie numită nano-imprint technology, pe scurt NIL. Aceasta tehnologie produce o textură fină, asemănătoare procesului tehnologic de periere sau frezare a materialului, fapt ce adaugă un plus de valoare din punctul de vedere al esteticii.

Întreg ansamblul cântărește circa 1,17 kg, fiind foarte ușor. Ținând cont de dimensiunile reduse ale acestui laptop, touchpad-ul se întinde pe o suprafață destul de generoasă, iar tastatura chiar nu oferă senzația de taste îngrămădite, fiind foarte ergonomică și ușor de utilizat.

La interior se ascunde un procesor Intel Atom Z3735F cu 4 nuclee ce au o viteză de 1.33 GHz, 2 GB de memorie RAM LPDDR3 și un SSD de 60 GB. De asemenea, dispune de un modul wireless in standard b/g/n cat și de modul bluetooth.

Conectivitate și porturi

In ceea ce privește porturile disponibile pe laptopul Acer Aspire Switch 10, pe laterale regăsim un port mini HDMI, un microUSB, o ieșire audio de 3.5 mm TRRS, un slot de carduri microSD cat si un USB 2.0 full size poziționat în laterala din dreapta a tastaturii.

Baterie și autonomie

Bateria are o capacitate de 24 watti și poate asigura, in funcție de scenariul de uz, chiar și 6 ore de autonomie fără a necesita încărcare.

Prezentarea noastră se termină aici, însă laptopul convertibil Acer Aspire Switch 10 poate fi achiziționat din categoria de laptop-uri ieftine a magazinului nostru online, unde găsiți mai multe modele de la diferiți producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
APC Back-UPS Pro BR1500GI / BR1200GI Panou Frontal
Review APC Back-UPS Pro BR1200GI si APC Back-UPS Pro BR1500GI

Știm cu toții că rețeaua de energie electrică din Romania nu este tocmai una stabilă, în special în zona rurală,...

Închide