Review HP Probook 650 G1 – business si productivitate

Lansat în anul 2014, laptopul HP ProBook 650 G1 succede seria 6500 și face față cu brio oricărei aplicații specifice anului în care ne aflăm.

În ceea ce privește construcția se văd clar anumite trăsături moștenite de la reprezentanți seniori ai gamei din care face parte. Design-ul a primit o schimbare radicală, evidențiată prin colțuri rotunjite, poziționarea difuzoarelor frontal, intre tastatură și ecran, păstrând însă aspectul general de laptop orientat către business, robust, sobru dar totuși suficient de elegant.

Construcție

Carcasa este realizată în totalitate din plastic argintiu, însă finisajele sunt atât de bune încât lasă impresia de laptop premium realizat din aliaj de aluminiu. Capacul superior este acoperit într-un plastic cauciucat, foarte plăcut la atingere și cu proprietăți regenerative, susceptibil însă la amprente.

HP Probook 650 G1 - capac superior

HP Probook 650 G1 – capac superior

Tastatura este full size de tip chiclet, tastele sunt foarte bine definite însă nu dispun de iluminare LED, point stick-ul este nelipsit iar touchpad-ul este extrem de mare și generos. Desigur, răspunde foarte bine la comenzi iar poziția de scris este foarte ergonomică.

Configurație

Laptopul din testele nostre dispune de un ecran de 15.6 inch cu rezoluția de 1920×1080 pixeli și un panel de tip TN LED cu suprafață anti-reflexii. HP au scos însă două versiuni ale acestui model, unul cu ecran în rezoluție 1366 x 768 pixeli, respectiv Full HD, cel prezentat de noi.

La interior regăsim o configurație bazată pe un procesor Intel Core i5-4200M cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvente de 3 GHz, 8 GB memorie ram de tip DDR3L, un SSD de 128GB și accelerator grafic Intel HD 4600 integrat în procesor.

De asemenea, în site-ul nostru găsiți și alte configurații ce vin echipate cu i5-4200M și hard disk-uri de 320Gb, dar și i3-4000M, tot cu hard disk-uri de 320 Gb.

Conectivitate și porturi

Laptopul HP Probook 650 G1 dispune și de webcam HD cu doua microfoane integrate în rama ecranului, modul Bluetooth 4.0, cititor pentru amprente, unitate optică de tip DVD-Writer, wireless în standardele b/g/n și un modul de date HSPA+ pentru conectivitate 3G.

Prin simpla desfacere a capacul din spate avem acces la cele două sloturi pentru memoriile RAM, locașul pentru unitatea de stocare, ventilator cât și modulul de date.

HP Probook 650 G1 - capac inferior desfacut

HP Probook 650 G1 – capac inferior desfacut

Pe laterala din stânga regăsim mufa pentru alimentare, portul de rețea gigabit, trei porturi USB 3.0, primul fiind powered, cititorul de card-uri SD și cititorul pentru SmartCard-uri

HP Probook 650 G1 - laterala stanga

HP Probook 650 G1 – laterala stanga

Cea din dreapta găzduiește un combo jack pentru caști și microfon, încă două porturi USB 3.0, un DisplayPort și un port VGA. De asemenea, pe laterala din spate, aproape de mufa de alimentare, regăsim un port serial.

HP Probook 650 G1 - laterala dreapta

HP Probook 650 G1 – laterala dreapta

Baterie și autonomie

Bateria este Lithium-Ion și are o capacitate de 55 watti oră. In testele noastre a asigurat o autonomie de circa 3 – 4 ore în condiții de utilizare moderată, adică browsing web, filme, muzic și implicit pregătirea acestei prezentări.

HP Probook 650 G1 este un laptop orientat clar către multimedia și productivitate. Ecranul mare ajută atât în task-uri de birou, când trebuie să lucrați atent la ceva fără să vă fie distrasă atenția, dar și la filme sau conținut multimedia, oferind o experiență foarte imersă.

Prezentarea noastră se termină aici, însă produsul poate fi achiziționat din magazinul nostru, in categoria de laptop-uri second hand cu i5, unde puteți găsi și alte modele de la alți producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

5 Comments

 1. Geo 25/02/2018
  • Ioan Mihai 26/02/2018
   • Geo 26/02/2018
    • Ioan Mihai 26/02/2018
     • Geo 26/02/2018

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
HP t410 AiO Smart Zero Client – virtualizare avansată într-un singur produs

HP t410 AiO Smart Zero Client face parte din cea mai avansată gamă de soluții pentru remote desktop computing și...

Închide