Review Dell Latitude E7240 – ultrabook de 12.5 inch, performant și atrăgător

Mici, portabile dar și foarte performante, ultrabook-urile sunt mereu la mare căutare. Astăzi avem plăcerea de a vă prezenta Dell Latitude E7240, un ultrabook de business cu un aspect plăcut și construcție bună.

Văzut de la distanță, carcasa seamănă foarte mult cu cea a modelului E7440 din aceeași gamă. De fapt, design-ul acestora este aproape identic, singura diferența fiind mărimea. Am putea spune că modelul Latitude E7240 este frățiorul mai mic cu diagonala de 12.5 inch, dar la fel de atrăgător.

Construcție

Șasiul este realizat din aliaj tri-metal, un compozit specific laptopurilor Dell. Capacul superior este din aluminiu anodizat iar pallrest-ul este acoperit cu o pulbere din cauciuc rezistentă la umiditate, praf și zgârieturi.

Tastatura are un layout clasic, este de tip chiclet, nu beneficiază de iluminare cu led-uri însă vine cu un sistem de tip spill protect. Mai exact, in cazul vărsării accidentale a unor cantități mici de lichid, acesta se va scurge printr-un canal special fără a afecta componentele laptopului.

Dell Latitude E7240 - tastatura

Dell Latitude E7240 – tastatura

Cum era de așteptat, touchpad-ul răspunde impecabil la comenzi, este suficient de mare iar la capitolul ergonomie în tastare nu avem nimic de reproșat. Ai putea lucra ore întregi fără să obosești.

Configurație

Ecranul măsoară diagonala de 12.5 inch, este HD în rezoluție 1366 cu 768 pixeli, suprafața este Anti-Glare iar iluminarea LED-backlit. Pentru un panel de tip TN unghiurile de vizualizare sunt destul de mari iar culorile redate sunt neașteptat de bune.

Dell Latitude E7240 - ecran

Dell Latitude E7240 – ecran

Modelul testat de noi ascunde sub carcasă un procesor Intel i5-4200U cu 2 nuclee și 4 thread-uri ce este capabil să urce pana la frecvente de 2.60 GHz cu turbo boost, 4 GB memorie ram de tip DDR3, un SSD de 128 GB și accelerator grafic Intel HD Graphics 4400.

În site-ul nostru regăsiți și alte configurații ale acestui model, cu procesoare Intel i5-4310U și 8 GB RAM, respectiv i5-4300U cu 4 GB ram, restul configurației fiind identice.

Conectivitate și porturi

Toate modelele dispun de webcam HD și două microfoane integrate în rama ecranului, modul bluetooth 4.0, modul wireless în standardele b/g/n și slot pentru SIM card-uri.

Dell Latitude E7240 - webcam și cele două microfoane

Dell Latitude E7240 – webcam și cele două microfoane

Laterala din dreapta găzduiește cititorul de carduri SD, un combo jack de 3.5 mm pentru caști și microfon, un USB 3.0 si un mini DisplayPort.

Dell Latitude E7240 - laterala dreapta

Dell Latitude E7240 – laterala dreapta

Pe laterala din stânga găsim doar un switch pentru wireless iar laterala din spate găzduiește un port LAN gigabit, o ieșire HDMI, două porturi USB 3.0 și mufa pentru alimentare.

Dell Latitude E7240 - laterala spate

Dell Latitude E7240 – laterala spate

Baterie și autonomie

Bateria este foarte subțire, de tip Lithium-Polymer și are o capacitate de stocare de 31 watti oră. In teste noastre a reușit să asigure o autonomie de circa 4 ore în condiții de utilizare moderată.

Înainte de a termina această scurtă prezentare, mai avem de menționat un aspect important, dimensiunile. Latitude E7240 cântărește doar 1.34 kg și măsoară 20 mm în cel mai gros punct, fiind cu adevărat ultra portabil.

Ultrabook-ul Dell Latitude E7240 este disponibil în site-ul Diablos Computer în categoria laptop second hand i5  unde găsiți și alte modele.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ambalaj SSD KingSpec P3-256
Review SSD KingSpec P3-256 – redă viață computerului tău!

A venit timpul să vă prezentăm o componentă care poate readuce la viață și reda vigoarea de altă dată, atât...

Închide