Review Fujitsu Esprimo P710 – un sistem desktop foarte silențios

Seria Esprimo de la Fujitsu oferă o gamă completă de PC-uri, în diferite formate ale carcasei, foarte extensibile, destinate în special utilizării în mediul office, datorită eficientei energetice pe care o are.

Construcție

Fujitsu Esprimo P710, sistemul din prezentarea de astăzi, vine într-o carcasă mini tower cu o construcție bună. Șasiul este rezistent, realizat din aliaj de metal și aluminiu, doar partea frontală fiind din plastic.

Carcasa găzduiește de o unitate optică de tip DVD Writer însă poate acomoda două în bay-urile de 5.25 inch. De asemenea, dispune de două bay-uri frontale de 3.5 inch, în unul dintre acestea fiind montat un SmartCard Reader.

La baza carcasei mai putem monta încă două hard disk-uri de 3.5 inch și o unitate de stocare în format de 2.5 inch.

 Fujitsu Esprimo P710 - vedere interioara

Fujitsu Esprimo P710 – vedere interioară

Configurație

La interior găsim o configurație ce are la bază un procesor Intel Core i5-3470 la 3.6 GHz, cu 4 nuclee fizice și 6 MB SmartCache, două module de memorie RAM DDR 3 cu 2 GB fiecare și un hard disk de 250 GB SATA 3.

Acceleratorul grafic, Intel HD Graphics 2000, este integrat direct în procesor, însă placa de bază suportă cu ușurință adăugarea unei placi video dedicate în slotul PCI-Express 3.0 x16 disponibil.

Conectivitate și porturi

Placa de bază incorporează un chipset Intel Q64 iar la capitolul porturi și sloturi disponibile, gasim următoarele: un PCI Express 2.0 x4, un PCI Express x1, un PCI standard, 4 porturi SATA II, un port SATA III și 4 sloturi pentru memoriile RAM.

 Fujitsu Esprimo P710 - placa de baza

Fujitsu Esprimo P710 – placa de baza

De asemenea, placa de bază suportă adăugarea a până la 32 GB de memorie, câte 8 GB DDR3 la 1600 MHz de tip unbuffered non-ECC, pentru fiecare slot disponibil.

BackPanel-ul dispune de două porturi PS 2 pentru tastatură și mouse, patru porturi USB 2.0, un port serial, un display port, un DVI, două porturi USB 3.0, încă două porturi USB 2.0, un port de rețea LAN Gigabit și trei jack-uri audio de 3.5 mm.

Fujitsu Esprimo P710 - back panel

Fujitsu Esprimo P710 – back panel

Frontal mai regăsim încă 4 porturi USB 2.0 laturi de doua jack-uri audio de 3.5 mm pentru caști și microfon.

 Fujitsu Esprimo P710 - panou frontal (4 x usb 2.0, unitate optica, smartcard reader, 2 x jack audio)

Fujitsu Esprimo P710 – panou frontal (4 x usb 2.0, unitate optica, smartcard reader, 2 x jack audio)

Sistem de racire

Radiatorul de pe procesor pare extrem de mic, însă e bine proporționat, dispune de 4 heat pipe-uri din cupru, un ventilator la jumătate și un shield din plastic negru care direcționează o parte din fluxul de aer către VRM-uri. Același principiu de răcire este aplicat și rack-ului pentru unitățile de stocare, care sunt răcite de un ventilator de 200 mm montat frontal.

Concluzii

Fujitsu Esprimo P710 este un sistem desktop destinat cât se poate de clar mediul office. Deși dispune de suficiente sloturi de expansiune și suficient spațiu pentru mărirea spațiului de stocare, sursa de 250 watti nu poate acomoda placi video prea puternice.

Totuși, cu un GTX 1050, sau cu orice altă placă video care nu necesită alimentare separată, poate rula fără probleme titluri precum LOL, CS Go, FIFA și multe altele.

Sistemul desktop Fujitsu Esprimo P710 poate fi achiziționat din site-ul nostru, DiablosComputer.ro, din categoria de calculatoare second hand cu i5 unde puteți căuta și alte modele de la alți producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

4 Comments

  1. Meluș Negrescu 23/03/2018
  2. Ionas F. 29/12/2018
    • Diablos Computer 21/03/2019

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Fujitsu LIFEBOOK P702 - vedere generala
Review Fujitsu LIFEBOOK P702

Mai puțin populare în rândul consumatorilor obișnuiți din România, laptop-urile Fujitsu au fost și sunt la mare căutare în mediul...

Închide