HP ProBook 6360b – Review

După ce am prezentat HP ProBook 6460b alături de HP ProBook 6450b, iată că a venit momentul să ne ocupăm și de HP ProBook 6360b, un laptop care vrea să fie fratele mai mic al celor două, după specificații. Nu de puține ori am precizat faptul că sunt un fan înrăit al gamelor ProBook și EliteBook ale HP. Întotdeauna mi s-au părut niște laptopuri business extraordinare, cu un aspect și o funcționalitate destul de impresionante. Carcasa din aluminiu dă acea senzație de laptop premium. Haideți să începem acest mic review prin precizarea specificațiilor HP ProBook 6360b.

HP ProBook 6360b1

Specificații HP ProBook 6360b

Procesor: Intel Core i3-2310M Generația a 2-a; 2 x 2,1Ghz  3mb cache

Memorie RAM: 4Gb DDR3

HDD: 250 GB Sata

Video: Intel® HD Graphics 3000

Display: 13,3 inch, 1366 x 768, mat

Conectivitate: 4 x USB 2.0, RJ-11, RJ-45, eSATA, DisplayPort, VGA, FireWire, retea100/1000

HP ProBook 6360b 3

Review HP ProBook 6360b

Carcasa HP ProBook 6360b

Carcasa este de foarte bună calitate, așa cum ne-am obișnuit să vedem la seriile ProBook. Bineînțeles, aluminiu, alegere care a făcut posibilă înghesuirea componentelor în doar 2,1 kg. Atât cântărește HP ProBook 6360b.

Conectivitate HP ProBook 6360b

Din moment ce discutăm de un laptop ProBook B, adică destinat clasei business, întâlnim foarte multe porturi USB, 4 la număr, avem veșnica interfață VGA alături de DisplayPort, ambele pe aceeași parte. Nu are HDMI din păcate dar nu-i mare pagubă. Cei de la HP s-au revanșat prin unitatea optică DVD+/RW pe care au reușit să o înghesuie printr-o metodă numai de ei cunoscută, întrucât laptopul are dimensiuni foarte mici, respectiv 13,3 inch.

Comunicații HP ProBook 6360b

Pe partea de comunicații, HP ProBook 6360b stă destul de bine. Are LAN Gigabit și un modul Wireless Broadcom 4313 802.11 b/g/n. Dispune și de un modem HP HSPA+ ceea ce înseamnă că dacă aveți o cartelă SIM de date, puteți rămâne conectați la internet indiferent de condiții. Atenție însă, e posibil ca acest modul 3G să lipsească din unele variante ale HP ProBook 6360b, probabil în funcție de țara în care se vinde.

Tastatura și Touchpad HP ProBook 6360b

Discutăm despre o tastatură normală, de la care lipsește din păcate cea numerică. E de înțeles dacă ne gândim la dimensiunea laptopului. Tastatura are un feeling plăcut, e de calitate, potrivită pentru sesiuni lungi de tastat. Cât despre touchpad, este unul excelent. De multe ori, touchpad-ul este Călcâiul lui Ahile pentru laptopuri, însă de data aceasta cei de la HP au reușit să surprindă. Bineînțeles că are și funcții moderne precum multi touch și ping to zoom.

Display HP ProBook 6360b

Display-ul este unul destul de bun, de 13,3 inch, 1366 x 768 pixeli, mat. Fabricat de Chi Mei Optoelectronics, la prima vedere pare unul mediocru. Totuși, contentul este afișat destul de clar. Culorile nu sunt prea intense, dar se vede că cei de la HP le-au tunat destul de bine astfel încât rezultatul să fie unul pozitiv. Unghiurile de vizualizare sunt destul de bune, nimic de contestat în această privință. Luminozitatea maximă este de 166,4 cd/m2, ceea ce înseamnă că nu veți putea folosi acest laptop afară, ci doar în birou…

Performanță HP ProBook 6360b

Performanța pe care acest laptop o oferă este una medie, demnă de un laptop de asemenea dimensiuni. Procesorul Intel Core i3-2310M își face treaba cum trebuie atâta timp cât discutăm despre aplicații Office elementare, Facebook, YouTube, clienți e-mail, muzică, filme, etc. Nu este un laptop destinat jocurilor, veți face o greșeală dacă îl veți alege pentru a vă distra cu jocuri. Este genul de laptop foarte portabil care iese în evidență prin dimensiune și greutate mici, alături de o putere de procesare suficientă aplicațiilor Office. E bun pentru prezentări, încă mai are atașat portul VGA. Dacă veți adăuga un SSD acestui laptop, cu siguranță veți reuși să îl îmbunătățiți considerabil.

Concluzie. Cui se adresează HP ProBook 6360b

HP ProBook 6360b se adresează celor care au nevoie de mobilitate maximă și putere de procesare suficientă pentru aplicații Office. Pentru dimensiunea sa de 13,3 inch, un procesor i3 este suficient. Îl puteți cumpăra refurbished accesând linkul de mai jos de pe diabloscomputer.ro. Garanția este de 3 ani și primiți și Windows 7 Pro.

HP ProBook 6360b 2

 

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
semnalul analogic
Despre semnalul analogic și cel digital

De ceva vreme, unii au început să folosească termenul digital doar în scopuri de marketing, încercând  te convingă să cumperi...

Închide