Review Lenovo ThinkCentre M82 MT – silențios, compact și performant

Cu o istorie de aproape 15 ani, gama ThinkCentre produsă inițial de către IBM și preluată mai apoi de către Lenovo este compusă din stații lucru, sisteme All-in-One și calculatoare desktop, destinate atât mediului business cât și customer.

Construcție

Astăzi vă prezentam Lenovo ThinkCentre M82 MT, un calculator asamblat într-o carcasă în format mini tower, ce se bucură ce o construcție serioasă, cu un sașiu rezistent, confecționat din aliaj metalic rezistent, compactă dar totuși destul de spațioasă la interior.

În privința design-ului, există câteva particularități cu care cei de la Lenovo au dorit să se remarce atunci când au proiectat acest computer.

Lenovo ThinkCentre M82 - maner, buton de power si unitate optica

Lenovo ThinkCentre M82 – maner, buton de power si unitate optica

Astfel, în partea frontală, care este realizată integral din plastic de bună calitate, regăsim două grile ce asigură buna ventilație a sistemului, iar în zona superioară un fel de mâner extins deasupra carcasei care găzduiește butonul de power și două led-uri verzi.

Configurație

Mai jos regăsim unitatea optică de tip DVD, încastrată cu totul în carcasă și un front panel cu două USB-uri și două jack-uri audio de 3.5 mm pentru caști și microfon.

Lenovo ThinkCentre M82 - panel frontal cu 2 mufe USB 2.0 si doua jack-uri audio

Lenovo ThinkCentre M82 – panel frontal cu 2 mufe USB 2.0 si doua jack-uri audio

La interior putem observa o placa de bază care găzduiește un procesor Intel Core i7-2600 cu 4 nuclee și 8 thread-uri, capabil să atingă viteze de lucru de 3.8 GHz, 4 GB de memorie RAM DDR3 și un hard disk de 250 GB.

Lenovo ThinkCentre M82 - placa de baza

Lenovo ThinkCentre M82 – placa de baza

În site-ul nostru găsiți mai multe configurații ale acestui model, care vin dotate cu procesoare Intel Core i5-3470 și 8 GB de memorie RAM DDR3.

Placa de bază dispune de următoarele sloturi: un PCI Express x16, un PCI Express x1, două PCI-uri, două porturi SATA 3 și două porturi SATA 2 și 4 sloturi pentru memoriile RAM. Sistemul suportă adăugarea a până la 32 GB de memorie ram de tip DDR3 non ECC la 1600 MHz iar carcasa poate susține maxim două unități de stocare în bay-urile de 3.5 inch disponibile.

Lenovo ThinkCentre M82 - bay-uri pentru unitatile de stocare

Lenovo ThinkCentre M82 – bay-uri pentru unitatile de stocare

Porturi

Pe spate, în zona back panel-ului, regăsim un port serial, un port VGA, un DisplayPort, 4 port-uri USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, un port de rețea LAN gigabit și 3 mufe audio pentru jack-uri de 3.5 mm.

Lenovo ThinkCentre M82 - back panel

Lenovo ThinkCentre M82 – back panel

Sursa este un FSP de 280 watti care beneficiază de certificare 80 Plus Bronze, fiind mai mult decât suficientă pentru aceasta configurație, însă nu dispune de conector cu 6 pini pentru alimentarea plăcilor video dedicate. Prin urmare, dacă intenționați să faceți un upgrade trebuie fiți atenți la acest aspect.

Lenovo ThinkCentre M82 - sursa FSP 280w

Lenovo ThinkCentre M82 – sursa FSP 280w

Sistemul de răcire

Fluxul de aer din carcasă este asigurat atât de sursă cât și de un ventilator montat pe spatele carcasei, care preia aerul cald din zona plăcii de bază. Procesorul este răcit de un radiator din aluminiu destul de mare și de un ventilator foarte silențios.

Lenovo ThinkCentre M82 - ventilator back panel

Lenovo ThinkCentre M82 – ventilator back panel

Teste și concluzii

Aflați la finalul acestei prezentări, putem spune că ThinkCentre M82 este un sistem desktop în format mini tower, foarte compact, cu o construcție bună și o configurație puternică căruia ii putem face upgrade foarte rapid. II putem schimba procesorul cu unul din generația a treia de la Intel, adaugă mai multa memorie RAM, adăuga hard disk-uri sau SSD-uri și plăci video dedicate care nu necesită alimentare separată.

La ce este bun? Cam la orice. Procesorul Intel Core i7-2600 este foarte performant și poate face față la orice aplicație, chiar și în editare video și foto. Desigur, este capabil să ruleze cam orice joc disponibil, inclusiv titluri mai noi dacă este ajutat de o placă video pe măsură, de exemplu un GTX 1050/GTX 1050 Ti.

Calculatorul Lenovo ThinkCentre M82 MT poate fi găsit în magazinul nostru, în categoria de calculatoare second hand cu i7, unde puteți găsi și alte modele de la diferiți producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Vedere generala monitor profesional Samsung LH32MEB #4
Review monitor profesional Samsung LH32MEB – un LFD cu tehnologie 60Hz d-LED BLU și iluminare de tip Edge-Lit

Concepută în mod special pentru utilizarea în săli de conferință, seria de monitoare Digital Smart Signage de la Samsung include...

Închide