Review HP ProBook 430 G1 – echilibru perfect dintre design și funcționalitate

In general, majoritatea produselor de business sunt construite punând accentul pe funcționalitate, drept pentru care design-ul are de cele mai multe ori de suferit. Totuși, în cazul laptop-urilor, în special a ultrabook-urilor, cei de la HP au dovedit, fără dar și poate, că sunt capabili să găsească un echilibru perfect în ecuația design, funcționalitate și performanțe.

Un astfel de exemplu vedem în cazul seriei ProBook, unde modelul 430 G1, unul dintre cele mai mici și ușoare din seria 400, reușește să fie suficient de performant pentru a face față cu brio aplicațiilor multimedia și office de zi cu zi, totul într-o carcasă bine construită și cu un design simplu dar atrăgător.

Construcție

Laptop-ul HP ProBook 430 G1 cântărește numai 1.6 Kg, fiind foarte ușor, iar în cel mai gros punct nu depășește 23 mm. Partea inferioară a laptop-ului este realizată din plastic ABS, sașiul și palm rest-ul dintr-un aliaj metalic mat – argintiu iar capacul superior este acoperit într-un material cauciucat cu o textură fină și plăcută la atingere.

Tastatura este simplă, de tip chiclet iar tastele au o cursă de apăsare foarte scurtă, ceea ce face ca viteza de tastare să fie mare, eficientizând astfel munca. Touchpad-ul este ușor embosat în palm rest, nefiind la același regim de înălțime, răspunde bine la comenzi și dispune de doua butoane fizice pentru funcțiile mouse-ului.

Configurație

Ecranul măsoară diagonala de 13.3 inch, rulează la o rezoluție nativă de 1366 cu 768 pixeli, suprafața acestuia este mată iar imaginile sunt redate de către un panou de tip TN cu iluminare LED.

Modelul testat de noi are la bază un procesor Intel i5-4200U cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvente de 2.6 Ghz, 4 GB de memorie ram DDR 3 și un SSD cu o capacitate de 128 GB, însă în site-ul nostru regăsiți și o a doua configurație cu procesor Intel i3-4005U și hard disk de 500 GB.

Conectivitate și porturi

În ceea ce privește dotările, ProBook 430 G1 dispune de cititor pentru amprente, wireless în standardele b/g/n, Bluetooth 4.0, webcam HD cu două microfoane integrate în rama ecranului, cititor de carduri SD iar sub capacul din spate i se poate monta un modul de date GSM.

Pe laterala din stânga regăsim un Kensington Lock, un port VGA, o mufă HDMI si două porturi USB 3.0

Probook 430 G1 - laterala stanga

Probook 430 G1 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta regăsim două jack-uri de 3.5 mm pentru caști și microfon, un port USB 2.0, un port LAN gigabit și mufa pentru alimentare.

Probook 430 G1 - laterala dreapta

Probook 430 G1 – laterala dreapta

Bateria este litiu ion cu 4 celule, are o capacitate de 44 Whr iar în testele noastre a asigurat o autonomie de circa 3 ore în condiții de testare intensă.

Aici se încheie scurta nostra prezentare supra laptopului HP ProBook 430 G1, despre care putem spune că este aproape la fel de bun ca frățiorul mai mare 820 G1 din gama Elitebook, fiind excepție făcând lipsa tastaturii iluminate și câteva elemente de design.

HP ProBook 430 G1 poate fi achiziționat din site-ul nostru, în categoria de laptopuri second hand i5, unde regăsiți și alte modele. De asemenea, vă așteptam în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lenovo ThinkPad T440 - vedere generala
Review Lenovo ThinkPad T440 – redefinește conceptul de ultrabook

Foarte puține familii de laptop-uri se pot mândri cu o lungă istorie precum cea pe care o are seria ThinkPad...

Închide