Review Panasonic Toughbook CF-C1 – rugged laptop

Pentru anul 2017 gadget-urile portabile de tip 2 în 1, laptop și tabletă într-un singur pachet, nu mai sunt de mult o noutate, însă nu foarte multi dintre noi sunt familiarizați cu seria Toughbook de la Panasonic, serie ce și-a făcut apariția în anul 1996 și care s-a făcut remarcată prin prisma construcției menită să facă față literalmente abuzurilor fizice.

Constructie si design

Panasonic CF-C1, laptopul pe care îl prezentam astăzi, este un veritabil Toughbook, lansat în vara lui 2010, care a deținut titlul de cel mai ușor laptop convertibil, având o greutate de numai 1.49 kg cu o singură baterie și 1.68 kg cu ambele baterii montate.

Spre deosebire de alte modele din gama Toughbook, CF-C1 face un compromis in ceea ce privește rezistența dar compensează prin portabilitate și autonomie foarte bună datorită celor două baterii care pot fi scoase cu ușurință. De fapt, întreg design-ul oferă o modularitate rar întâlnita ce permite schimbarea rapidă a diferitelor componente: bateriile, unitatea de stocare, modului wireless și memoriile RAM.

Carcasa are partea superioară realizată din aliaj de magneziu și este capabilă să reziste la căzături (accidentale) intre 30 și 50 de centimetri, poate chiar un metru în situații foarte nefericite. Totuși, e bine să evitați abuzul, deoarece chiar dacă este un laptop rugged, destinat utilizării în medii mai „ostile”, ca de exemplu uz industrial, spitale, apărare, servicii de urgență, guvern, politie, pompieri, telecomunicații etc, făcut să reziste la temperaturi înalte, umiditate, șocuri și chiar presiune, nu înseamnă că este indestructibil.

Tastatura și touchpadul par extrem de mici la prima vedere, însă perioada de acomodare este foarte scurtă iar dacă obișnuiți să tastați mult, Panasonic CF-C1 o să fie neașteptat de confortabil. Tastatura mai dispune de un avantaj, este rezistentă la vărsarea accidentală a unei cantități destul de mare de lichid, de exemplu o cană plină cu cafea.

Tastatura si Touchpad - Panasonic Toughbook CF-C1

Tastatura si Touchpad – Panasonic Toughbook CF-C1

Configurație Panasonic Toughbook CF-C1

Laptopul Panasonic Toughbook CF-C1 are o configurație bazată pe un procesor Intel Core i5-2520M cu 2 nuclee și 4 thread-uri tactat la 2.5 GHz dar care poate urca până la 3.2 Ghz, o memorie ram de 4GB DDR3, un spațiu de stocare asigurat de un hard disk de 160 GB și un accelerator grafic Intel HD Graphics 3000 integrat în procesor.

Ecranul este tactil, are diagonala de 12.1 inch, iluminare cu LED-uri și funcționează la o rezoluție nativă de 1280 cu 800 pixeli. Cromatica nu este punctul sau forte, însă acest lucru contează mai putin deoarece nu este cazul pentru acest model. Are însă o luminozitate foarte bună și răspunde excelent atât la atingeri cu degetul, fiind multitouch, dar mai ales cu pen-ul inclus, putând fi utilizat și sub formă de tabletă. În partea din stânga a ecranului se poate remarca un buton special care blochează posibilitatea de rotire a acestuia.

Conectivitate și porturi

Laptopul nu dispune de unitate optică și nici de webcam, însă dispune de două microfoane integrate pe rama ecranului, poziționate în dual array, modul bluetooth 2.1 cu EDR și un card wireless compatibil cu standardele a/b/g/n.

Pe laterala din stânga regăsim: mufa de alimentare, conectorul de rețea LAN și două porturi USB 2.0.

Pe laterala din dreapta mufa VGA, încă un port USB 2.0 și un slot PC Card Type II.

Pe laterala frontală regăsim jack-urile pentru caști și microfon alături un cititor de carduri SD.

Baterie și performante:

După cum este menționat mai sus, modelele existente în site-ul nostru dispun de câte două baterii, ambele cu o capacitate individuală de energie de 42180 mWh (însumând circa 84 Wh), capabile să ofere o autonomie de circa o oră și jumătate în condiții de testare intensă cu aplicații foarte solicitante. Windows 10 estimează însă peste 5 ore de utilizare în condiții de lucru normale, navigare web, stat pe Facebook și alte activități obișnuite.

Autonomie Panasonic Toughbook CF-C1 exprimata in minute

Autonomie Panasonic Toughbook CF-C1 exprimata in minute

Concluzii:

În concluzie, Panasonic Toughbook CF-C1 este un laptop convertibil foarte interesant, care impresionează prin carcasa rezistentă dar și prin confortul pe care îl oferă în utilizare. Modelul vine cu o serie de dotări bine venite, precum banda din cauciuc de pe spate ce ii asigură ergonomie crescută în modul tabletă dar și siguranță în utilizare, pen-ul ce oferă precizie foarte mare și flexibilitate de lucru cât și gentuței/husei speciale ce ii oferă extra protecție și permite utilizarea laptopului fără să fie îndepărtată.

Acesta a fost review-ul laptopului Panasonic Toughbook CF-C1, produs disponibil în site-ul Diablos Computer în categoria laptop second hand de pe Diablos Computer unde puteți cauta și alte modele.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review workstation portabil Lenovo ThinkPad W530

Oare cât de puternice sunt stațiile de lucru portabile? https://youtu.be/3aMvBzJmq4A Pentru a răspunde la această întrebare am zis că nu...

Închide