Lenovo ThinkPad T61 – Review

Astăzi vom discuta despre un nou laptop marca Lenovo. Am discutat în trecut despre Lenovo ThinkPad L512, așa că astăzi ne vom ocupa de fratele său mai bătrân Lenovo ThinkPad T61 , dacă putem numi așa un laptop mai vechi.

ThinkPad T61 a apărut pentru prima dată prin 2007 și poate că mulți dintre voi vă întrebați ce rost are să mai facem review la așa ceva la aproape 10 ani de la lansare. Ei bine, trebuie să precizez faptul că pentru piața second hand, Lenovo ThinkPad T61 este încă un pion important.

Haideți să trecem în revistă cele mai importante caracteristici ale acestui laptop, într-un scurt review prin care am de gând să demonstrez faptul că Lenovo ThinkPad T61 este încă un laptop de actualitate atâta timp cât suntem capabili să ne identificăm nevoile în materie de putere de procesare.

Specificații Lenovo ThinkPad T61

Procesor: Core 2 Duo T7300 2x2000Mhz

Memorie RAM: 2 GB DDR3

Video: Intel GMA X3100 256 MB

Display: 14,1 inch, 1280 x 800 pixeli

LAN: Gigabit

Porturi: 3 x USB, VGA, cititor amprentă, audio

Lenovo ThinkPad T61

Lenovo ThinkPad T61

Carcasă Lenovo ThinkPad T61

Deși este un laptop care are o vechime pe piață de aproape 10 ani și nu se mai găsește de cât în varianta second hand, ThinkPad T61 are carcasa tipică pentru un Lenovo. Pătrățoasă cu un aspect industrial, această carcasă este foarte bine construită chiar dacă discutăm despre plastic. Este un plastic de calitate, negru, care deși dă senzația unui laptop uriaș ca dimensiune, reușește să restrângă toate componentele în mai puțin de 2,6 kg.

Trebuie să precizez faptul că acest laptop este foarte rigid, dacă ar fi mai greu ai zice că e o adevărată cărămidă. Balamalele sunt foarte solide, nu am auzit niciodată de un T61 care să aibă  probleme cu balamalele.

Porturi Lenovo ThinkPad T61

Pe partea din stânga, laptopul are portul VGA, un port pentru modem și unul pentru LAN Gigabit. De asemenea, tot pe această parte mai întâlnim și  jack-urile de la microfon si căști, 1 port USB și un port Express Card.

Pe latura din față, întâlnim boxele, butonul pentru Wireless iar pe latura din dreapta avem unitatea optică DVD, două porturi USB și Kensington Lock.

Comunicații Lenovo ThinkPad T61

Lenovo ThinkPad T61 vine cu un port LAN Gigabit și unul pentru modem 56k. În vremurile în care a fost lansat acest laptop încă se mai folosea așa ceva. În ceea ce privește comunicațiile fără fir, laptopul are placa Wi-Fi dar și Bluetooth.

Lenovo ThinkPad T61 2

Lenovo ThinkPad T61

Tastatura și Touchpad Lenovo ThinkPad T61

Tastatura este una destul de sumară, doar 90 de taste. Acestea sunt totuși destul de ok, nu sunt îngrămădite deloc iar zgomotul produs de acestea se încadrează în limitele normalului. Touchpad-ul este micuț, cred că are maxim 25 centimetri pătrați. Totuși este destul de profesional, orientat user firendly. Dacă acest touchpad vi se pare anapoda, aveți și clasicul trackpoint, acel buton mic și roșu, din centrul tastaturii cu care puteți controla săgeata de la mouse aplicând diferită presiune, foarte precis, mult mai precis de cât un touchpad.

Display Lenovo ThinkPad T61

Display-ul pe acest ThinkPad este unul destul de bun. Are o dimensiune de 14,1 inch și suportă rezoluții destul de bune. Cel despre care discutăm astăzi are o rezoluție de 1280 x 800 pentru că are placa video integrată. Dacă veți opta pentru varianta cu placă video dedicată Nvidia Quadro, veți vedea rezoluții ridicole de până la 1680×1050. Bineînțeles că discutăm despre un display mat, asemenea unui laptop veritabil business. Luminozitatea maximă este de 159,8 cm/m2, fapt ce te va împiedica destul de serios să îl folosești afară din birou.

Performanță Lenovo ThinkPad T61

Laptopul are un procesor Core 2 Duo T7300 la 2 Ghz și vine cu 2 GB DDR2. De asemenea, dacă veți opta pentru achiziția refurbished de la diabloscomputer.ro, o să primiți și o licență pentru Windows 7 Pro. Deși are o placă video integrată, este una destul de bunicică dacă discutăm despre aplicații elementare, internet, nimic fancy. Nu, nu este un laptop destinat jocurilor, ci doar mediului business.

Cui se adresează Lenovo ThinkPad T61

Lenovo ThinkPad T61 este destinat celor care doresc un laptop ieftin, cu care să își facă treaba pe la birou și cam atât. Beneficiați de Windows 7 Pro dacă optați pentru varianta refurbished și de asemenea, aveți și 3 ani garanție. Gama aceasta ThinkPad a făcut istorie de-a lungul timpului, remarcându-se atât prin construcția foarte solidă, cât și prin fiabilitatea tipică Lenovo. Drept dovadă, Lenovo ThinkPad T61 joacă un rol destul de important pe piața second hand și în ziua de azi, la mai bine de 9 ani de la lansare. Puteți vedea oferta accesând linkul de mai jos.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Iată ce trebuie să știi despre formatarea mediilor de stocare

Formatarea mediilor de stocare pentru mulți dintre noi este o problemă, o dilemă, o frică. Atunci când auzim cuvântul formatare,...

Închide