Subțire, elegant și ultraportabil – HP EliteBook Folio 9470M

Subțire, elegant și ultraportabil. Așa putem descrie, în numai câteva cuvinte, laptopul-ul HP EliteBook Folio 9470M al cărui nume i se potrivește de minune.

Construcție

EliteBook Folio 9470M este un ultrabook adresat în speță clienților business, însă design-ul îl face imposibil de trecut cu vederea de către clienții obișnuiți, remarcându-se prin carcasa din aluminiu anodizat de tip unibody, care seamănă extrem de mult cu cea a unui Macbook.

Tastatura este de tip chiclet cu iluminare led și este încastrată perfect în carcasă, tastele fiind la același regim de înălțime cu palm rest-ul și marginile din aluminiu anodizat, foarte bine prelucrat.

Layout-ul este specific clasei business de la HP, experiența de tastare este comodă iar ultrabook-ul este dotat si cu un point stick alături de doua butoane ce dublează funcțiile de click stânga și dreapta ale mouse-ului.

Touchpad-ul răspunde foarte bine la comenzi iar dacă ar fi la același nivel cu palm rest-ul nici nu ți-ai da seama că este din plastic, nu din aluminiu.

Tastatura si touchpad HP EliteBook Folio 9470M

Tastatura si touchpad HP EliteBook Folio 9470M

Același lucru este valabil și pentru partea superioara a capacului ce acoperă ecranul. Cu excepția zonei de sus, unde regăsim antenele pentru wifi și 3g, tot capacul este realizat din aluminiu.

Configurație

Și dacă tot am menționat de ecran, diagonala acestuia este de 14 inch, rezoluția este 1600×900 pixeli iar culorile sunt redate foarte bine, deși nu este un ecran IPS ci unul TN. De asemenea, contrastul este foarte mare, unghiurile sunt destul de optime iar pentru gama lui, nici nu are nevoie de mai mult.

Modelul pe care l-am testat dispune de un procesor Intel Core i5-3437U cu 2 nuclee și 4 thread-uri ce este capabil sa urce pana la frecvente de 2,4 GHz, 4 GB memorie ram de tip DDR3, un SSD de 256 GB și accelerator grafic Intel HD Graphics 4000.

Conectivitate și porturi

Folio 9470M dispune și de webcam HD cu două microfoane digitale dual array integrate în rama ecranului, modul Bluetooth 3.0, cititor de amprente, modul wireless în standardele a/b/g/n dar și un modul pentru carduri SIM ascuns sub baterie.

Pe laterala din stânga regăsim mufa de alimentare, un Kensington lock, un USB 3.0, un combo jack pentru caști și microfon și slotul pentru smartcard-uri.

Laterala stanga HP EliteBook Folio 9470M

Pe laterala din dreapta regăsim încă două porturi usb 3.0, un Display-Port, un VGA, un docking port ultra slim și portul de rețea LAN Gigabit.

Laterala dreapta HP EliteBook Folio 9470M

Baterie și greutate

Bateria este foarte subțire, de tip Lithium-Ion iar capacitatea acesteia de 52 watti ora poate asigura o autonomie de circa 2 – 3 ore de utilizare intensă în testele noastre, urcând până la 5 ore cu utilizare moderată.

Concluzii

Verdictul? Cu o greutate de numai 1.64 Kg, HP Elitebook Folio 9470M este un ultrabook de business cu o construcție foarte solidă, un design greu de trecut cu privirea și portabilitate excelentă.

Prezentarea noastră se încheie aici, însă Elitebook Folio 9470M poate fi achiziționat din site-ul DiablosComputer.ro, in categoria laptopuri second hand i5 unde se regăsesc și alte modele cu procesoare i5-3337U respectiv i5-3427U, toate cu 8 GB ram și hard disk-uri de 320Gb.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Te așteptăm cu super reduceri de Black Friday în perioada 17 – 19 noiembrie

În urmă cu 7 ani a avut loc prima ediție de Black Friday, care a luat prin surprindere atât clienții...

Închide