Review Dell Latitude E5430 – laptop premium cu utilizare versatilă

Comercializat sub deviza de laptop premium, Dell Latitude E5430 încearcă să ofere o balanță perfectă intre performanță și mobilitate. Pentru un laptop premium am zice că reușește cu succes acest lucru, ba chiar la un buget destul de mic.

Construcție

Design-ul nu este tocmai punctul său forte, însă nici nu prea contează deoarece E5430 a fost construit ținând cont de cu totul alte aspecte. Mai exact, carcasa acestuia este realizată din compozit Tri Metal, care combină pe de o parte aliaj de magneziu ce stă la baza șasiului, fiind foarte rezistent, dar și aliaj de aluminiu pe care îl regăsim atât la interior cât și la exterior, în capacul superior.

Tastatura este de tip chiclet, layout-ul este standard, tastele au o cursă destul de mică iar poziția de scris este un foarte ergonomică. Touchpad-ul este foarte precis, dispune de două butoane fizice pentru click stânga și dreapta iar suprafața acestuia este acoperită de un coating cauciucat, cu o textură fină. Același coating acoperă palm rest-ul, rama ecranului cât și partea frontală a capacului superior.

Dell Latitude E5430 - tastatura si touchpad

Dell Latitude E5430 – tastatura si touchpad

Configurație

Ecranul măsoară diagonala de 14 inch, incorporează un panel de tip TN în rezoluție 1366 x 768 pixeli, suprafața acestuia este mată iar contrastul neașteptat de bun. Luminozitatea nu este extrem de mare, însă culorile au o saturație bună, unghiurile de vizualizare sunt specifice unui ecran TN iar experiența vizuală este una plăcută.

Dell Latitude E5430 - ecran

Dell Latitude E5430 – ecran

Modelul din prezentarea noastră are la bază un procesor Intel Core i5-3230M cu 2 nuclee și 4 thread-uri, capabil să urce la frecvențe de lucru de 3 GHz, 8 GB de memorie RAM de tip DDR3, un spațiu de stocare de 320 GB asigurați de un hard disk și un accelerator grafic Intel HD 4000 integrat în procesor.

In site-ul nostru regăsiți și alte configurații ale acestui model care dispun de procesoare Intel Core I3-3120M și Intel Celeron B840, cu 4 respectiv 8 GB RAM.

Conectivitate și porturi

Latitude E5430 mai dispune de webcam HD cu două microfoane integrate în rama ecranului, modul bluetooth 4.0, modul wireless în standardele a/g/n, slot pentru SIM card-uri și unitate optică de tip DVD-RW.

Pe laterala din stânga regăsim un port HDMI, două porturi USB 3.0 din care unul compatibilil eSATA USB 3.0, un cititor de card-uri SD și un cititor pentru SmarCard-uri.

Dell Latitude E5430 - laterala stanga

Dell Latitude E5430 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta un combo jack de 3.5 mm pentru căști și microfon, un USB 2.0m unitatea optică și o ieșire VGA.

Dell Latitude E5430 - laterala dreapta

Dell Latitude E5430 – laterala dreapta

Pe laterala inferioară regăsim portul de rețea LAN gigabit, încă un port usb 2.0 și mufa pentru alimentare.

Dell Latitude E5430 - laterala inferioara (spate)

Dell Latitude E5430 – laterala inferioara (spate)

Capacul din spate poate fi îndepărtat cu ușurință iar sub acesta avem acces la hard disk, modulul wireless și memoriile ram. După cum puteți observa în imagini, acest model dispune de încă două sloturi de expansiune de tip mini PCI half size.

Baterie și autonomie

Bateria este de tip Lithium-Ion și este extrem de ușoară pentru capacitatea pe care o are, mai exact 60 watti oră. În teste noastre a reușit să asigure o autonomie de circa 3 ore în condiții de utilizare intensă.

Totuși laptop-ul Dell Latitude E5430 nu este conceput pentru autonomie mare, ci pentru eficiență, performanțe bune de lucru, construcție extrem de solidă și versatilitate în utilizare, dispunând chiar și de un conector pentru docking, transformând laptop-ul într-o adevărată stație de lucru.

Prezentarea noastră se termină aici, însă produsul poate fi achiziționat din magazinul nostru, în categoria de laptop-uri second hand cu i5, unde puteți găsi și alte modele ale altor producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Lenovo ThinkPad T540 - vedere generala #2
Review Lenovo ThinkPad T540p – robust cu o tastatură superbă

Deși în mediul office ultrabook-urile au prins extrem de mult, tendința fiind clar pentru laptop-uri cât mai subțiri, există situații...

Închide