De ce sa alegi o unitate desktop second hand

Este o unitate desktop second hand o investite buna atat pentru home cat si pentru business?

Ideea de second hand in Romania nu este deloc noua. Romanii cumpara orice la mana doua, fiind impinsi pe-o parte de salariile mici, pe alta parte de ideea de randament. Da, o unitate desktop trebuie sa dea un anumit randament atunci cand o pui la treaba si ideal ar fii ca unitatea desktop sa dea un randament maxim la limita superioara a capacitatii sale de procesare. Cu alte cuvinte, unitatea nu trebuie sa fie nici prea slaba/ieftina pentru ca atunci nu va putea sa ruleze aplicatiile, nici prea puternica/scumpa pentru ca atunci te alegi cu o unitate pe care o folosesti la 25% din capacitate si asta nu inseamna altceva de cat 75% bani dati de pomana.

As putea sa fac o comparatie cu turometrul unui camion ce trebuie sa stea mereu in zona verde pentru ca masina sa aiba cel mai bun randament si cel mai mic consum. Asa si cu unitatile desktop, trebuie sa le cumparam astfel incat sa existe un echilibru in raportul pret/performanta NECESARA. De ce Dumnezeului sa dai 3000 de lei pe un calculator nou cu procesor i7 daca tot ce faci cu el este sa trimiti mailuri? Despre asta discutam… Putem sa cumparam un desktop second hand cu 500 de lei care face fata cu brio navigarii pe internet si trimiterii de mailuri. Ideea este sa identificam corect nevoile si astfel sa achizitionam o unitate care face fata cerintelor cat mai ieftin.

Din pacate, nu toata lumea alege randamentul unui desktop second hand

Cei care aleg sa cumpere un desktop nou sunt impartiti in doua categorii: cei care se se pricep la calculatoare si cei care nu se pricep, nu vor sa se priceapa si nici nu ii intereseaza. Cei care se pricep la calculatoare vor cumpara un desktop nou numai daca au nevoie de niste statii foarte puternice cu care sa lucreze sau care sa ruleze la detalii maxime ultimele aparitii in materie de jocuri, altfel, se vor orienta catre randamentul unei unitati desktop second hand, care sa le asigure strictul necesar. Cei care nu se pricep la calculatoare prefera sa arunce banii pe o unitate noua si astfel vor plati de 3 ori mai mult de cat necesar. Acestia se trezesc cu niste unitati scumpe folosite la, Facebook mail, Youtube si eventual Skype daca au rude plecate in strainatate, unitati pe care le folosesc la 25% din capacitate. Restul de 75% sunt bani pierduti.

Cea mai proasta investie este aceea in tehnologia de ultima generatie

Stim cu totii ca cea mai proasta investitie este in tehnologie. Ce rost are sa cumperi o unitate desktop noua cu 3000 de lei pe care sa o folosesti la jumatate din capacitate daca peste un an o vei vinde la nici la jumatate din pret? Tehnologia care astazi este de varf maine va fii depasita. Asa functioneaza lucrurile in societate deocamdata. Intr-un fel, e destul de normal sa se intample asa pentru ca altfel nu am mai avansa niciodata, nu? Investitia intr-un desktop scump nu se merita de cat daca stii ce faci si acea unitate iti foloseste in adevaratul sens al cuvantului.

Daca tot ce faci cu un o unitate desktop este navigarea pe internet, Facebook, mail, Skype. Youtube, o unitate desktop second hand este alegerea cea mai potrivita. Cu maxim 500 de lei cumperi un PC destul de ok la care primesti atat garantie cat si siguranta ca-ti va rula aplicatiile preferate fara probleme. Bine, acuma nu va asteptati sa cumparati un Pentium 4 cu 150 de lei si sa va mearga Youtube excelent, sa existe o logica si un echilibru totusi. Un desktop second hand nu inseamna intotdeauna o unitate depasita din punct de vedere tehnic. Avanseaza ea tehnologia asa rapid, dar nici in modul in care o unitate veche de 4 ani sa nu mai poata fii folosita pentru nimic.

Unii se feresc de o unitate desktop second hand de rusine

Am mai observat faptul ca unii oameni se feresc de produsele second hand de rusine. S-a instaurat o aiureala in mentalitatea colectiva ca si cum ar fii o rusine sa cumperi un produs folosit, incepand cu hainele si terminand cu un desktop second hand. Romanii sunt oameni mandri, asta-i sigur. Ne place sa ne mandrim cu lucrurile pe care le cumparam, insa nu e tocmai un lucru de lauda atunci cand cumparam un desktop de 3 ori mai scump de cat nevoile noastre. Sunt de parere ca cei care cumpara produse second hand nu sunt altceva de cat niste oameni cu o inteligenta peste medie care stiu foarte bine sa isi calculeze pretul / necesitate. Fala si mandria sunt destul de paguboase.

Un desktop second hand este de multe ori cea mai buna solutie pentru mediul business

Daca pentru utilizatorii casnici am vazut ca o unitate desktop second hand este o alegere destul de buna, haideti sa vedem si daca mediul business are de profitat de pe urma ideii de second hand. Ei bine, pot spune ca mediul business este mult mai avantajat de produsele second hand si o sa va explic de ce:

  • O firma are interesul sa cheltuie cat mai putini bani pe echipamente de birou si tehnica de calcul. De multe ori mai ales in firmele mici, daca cheltuiala cu echipamente este mare, este suportata din buzunarul patronului. O firma intotdeauna va alege un desktop second hand, capabil sa ruleze aplicatiile si pe care-l vor putea baga pe cheltuieli cand va veni momentul sa dea birul catre stat. (Impozitul vreau sa zic…)
  • De cele mai multe ori, firmele nu au nevoie de calculatoare noi sau puternice pentru ca acestea sunt folosite pentru a rula programe POS, programe de contabilitate, programe de gestiune ce nu necesita cine stie putere de calcul. Un desktop second hand este ideal pentru aceasta situatie pentru ca programele despre care va povesteam mai devreme, cu update si upgrade, nu vor avea niciodata nevoie de un desktop puternic.
  • Garantia de 6 – 12 luni avantajeaza destul de mult firmele care sunt nevoite sa tina unitatile desktop pornite mult mai mult de cat le folosim noi pe ale noastre personale acasa. Atunci cand ai nevoie fiabilitate, garantia trebuie sa fie intotdeauna de partea ta. Daca nici 36 de luni pentru refurbished nu va spune nimic…
  • De asemenea, atat firmele cat si persoanle fizice care cumpara unitati second hand se bucura si de licente Windows 7 la preturi foarte bune, incepand cu 89 ron. Persoanele juridice, adica firmele sunt obligate de lege sa aiba softurile cu licenta, iar aceste preturi mici le abantajeaza destul de mult tinand cont de faptul ca o licenta Windows 7 noua, in magazinele de specialitate costa peste 450 de lei.

In concluzie, trebuie sa incercam intotdeauna sa cheltuim cat mai putini bani pe o tehnologie trecatoare. Chiar daca tuturor ne plac lucrurie noi, uneori e mai bine sa te gandesti de doua ori inainte sa dai banii. E bine sa te gandesti daca chiar ai nevoie de un desktop nou cu procesor i7, sau te poti descurca bine mersi si cu un desktop second hand de maxim 500 de lei. Totul se rezuma la nevoia personala si la capacitatea de a lua o decizie buna in urma careia sa fii multmit. Daca alegi un desktop second hand, cu siguranta vei fi multumit.

No Responses

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Daca Titanicul s-ar scufunda astăzi

Închide