Ce trebuie să știi despre bateriile externe – Power BANK

pbÎn momentul în care bateria telefonului tău începe să dea semne de oboseală, încep să apară problemele. De ce? Păi pentru că în ziua de azi telefoanele noi sunt construite în asemenea mod încât bateria oricum te ține maxim o zi, uneori nici atât. Acesta este compromisul pentru ecranele tot mai mari, procesoarele tot mai puternice și așa mai departe. S-au dus vremurile în care aveai un Nokia 3310 pe care-l încărcai o dată la 3-4 zile.

Ei bine, în momentul în care ai un telefon cu baterie slabă, ai probleme destul de mari mai ales dacă ești în deplasare. Prize pe stradă nu prea găsești… Aici, ideea de baterie externă te salvează. Așa zisele Power Banks au invadat practic piața accesoriilor smartphone și după părerea mea, sunt unele dintre cele mai necesare gadgeturi existente în ziua de azi. Oferă o soluție la o problemă pentru care producătorii de telefoane și tablete nu au încă o rezolvare.

Bine bine, cred că a priceput toată lumea: o baterie externă este o idee magnifică pentru lumea Android și iOS, dar cum faci să alegi o baterie potrivită pentru tine? Dacă intri pe site-urile de specialitate, vei observa că există nu sute, ci mii de modele diferite. Păi, pe lângă review-urile de pe net și reputația producătorului, mai trebuie să iei în calcul următoarele aspecte:

  1. Capacitatea bateriei. Această capacitate este exprimată în miliamperi/oră și reprezintă cantitatea totală de energie pe care acel dispozitiv o poate reține. De exemplu, dacă ai un telefon cu o baterie de 3000 mAh și cumperi o baterie externă de 10.000 mAh, vei putea încărca de 3 ori telefonul. De obicei, bateriile externe au capacități cuprinse între 2000 și 20.000 mAh. Ce-i mai interesant este faptul că din punct de vedere al performanței, două baterii identice ca și capacitate, pot să difere destul de mult și asta din cauza faptului că nu toate bateriile se descarcă la fel de rapid. Dacă încarci dispozitive precum tabletele, care folosesc foarte mult curent, performanța bateriei va fi mai mică decât dacă ai încărca dispozitive electronice mai puțin flămânde.
  2. Rezistența la șocuri. Există o sumedenie de baterii externe, care mai de care mai învelite în cauciucuri, mai subacvatice, cu lanterne și multe alte minuni destinate celor care au o viață destul de tumultoasă. Ideea cu ele este destul de simplă și tot o dată ciudată: nu vă așteptați la minuni. Atunci când se încearcă o struțo-cămilă, de cele mai multe ori apare un eșec. Aceste baterii destinate celor care au nevoie de dispozitive rezistente la șocuri nu sunt întotdeauna ce par.
  3. Porturile. Majoritatea bateriilor externe au două porturi, unul de 1 amper și celălalt de 2 amperi, ambele porturi fiind USB-uri de 5 volți fiecare. Dacă ai dispozitive care acceptă 2 amperi, vei putea să le încarci mult mai repede sau să le încarci în timp ce le folosești. Rețineți faptul că bateriile externe pe care scrie ceva de genul 4.8A se referă la curentul total ce poate fi împărțit la porturile USB, nu veți putea să încărcați pe un singur port cu aproape 5 A. Oricum, e foarte ok dacă vrei să încarci mai multe dispozitive în același timp.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Dell Latitude E5430
Review Dell Latitude E5430

Dell Latitude E5430 este simbolul echilibrului. Deși are doar 14 inci, este unul dintre cele mai puternice laptopuri pe care...

Închide