Ce nu trebuie sa lipseasca unui laptop second hand?

Am avut pana acum nici mai mult nici mai putin de vreo 10 laptopuri, toate cumparate second hand. De ce second hand? Pentru ca sunt genul care cauta performanta la marginea rentabilitatii. De ce sa platesti bani multi pentru un laptop nou, cand poti cumpara aceeasi performanta la jumatate de pret second hand, discutam despre rentabilitate.

In cele ce urmeaza o sa discutam putin despre cele mai importante functii pe care un laptop second hand trebuie sa le aiba, functii destul de utile, nu de genul Kensington Lock, sistem antifurt pe care nimeni in Romania nu l-a folosit vreodata, nici macar prin magazinele care vand si expun laptopuri de mare valoare, super performante.

Ce nu trebuie sa lipseasca unui laptop second hand:

  1. Portul USB 3.0. Desi multi nu au folosit niciodata asa ceva, sunt de parere ca vitezele de pana la 5 ori mai mari ar trebui sa fie utilizate. E o tehnologie care a aparut de ani buni si trebuie sa profitam de ea. Impatimitii tehnologiei o sa foloseasca intotdeauna porturile USB 3 mai ales pentru instalarea de sisteme de operare, in combinatie cu un stick de memorie USB3.
  2. Portul HDMI. S-au dus vremurile cand obisnuiam sa tragem semnal video la un monitor cu tub, prin portul VGA al laptopului. In ziua de azi, televizoarele LCD si LED suporta HDMI si e musai ca si laptopurile sa aiba asemenea port. E modalitatea prin care distribui si sunet si video din laptop si sincer sa fiu, mai mereu m-am lovit de situatia asta, de a conecta laptopul la TV.
  3. Procesorul Intel Core i5 generatia a 3-a. Tot mai putine sunt motivele pentru a cumpara laptopuri second hand mai slabe de Intel Core i5, si cand spun asta ma refer la generatie si la putere. De exemplu, eu acum folosesc un HP EliteBook 8460p cu procesor i5 Generatia a 3-a de care sunt foarte multumit.
  4. Bluetooth. E bine intotdeauna sa ai Bluetooth la laptop si o sa va explic imediat de ce. Exista tastaturi si mousi bluetooth, periferice de rezerva as putea spune. Te pot salva de la ananghie de multe ori. Prin Bluetooth poti stabili de exemplu o conexiune destul de stabila la internetul 3G sau 4G al telefonului mobil. Daca cumva placa Wi-Fi face probleme, ai optiunea Bluetooth la indemana.
  5. Minim 4 GB DDR3, nu mai investiti in laptopuri pe DDR2 daca aveti de gand sa le folositi la ceva mai mult de Youtube si E-mail. Noua generatie de laptopuri, cea pe DDR3 este mult mai performanta si sincer sa fiu, nu e mare diferenta intre ele in ceea ce priveste pretul.
  6. Camera Web, foarte utila pentru conversatii pe Skype, eu unul nu as cumpara niciodata un laptop care nu are camera web, chair daca o folosesc rareori.

Bineinteles, aici parerile sunt impartite. Or sa vina unii si or sa spuna ca lor nu le trebuie USB 3 intrucat rar de tot cand folosesc porturile acelea, altii or sa spuna ca ei nu vad utilitate in Bluetooth, insa eu va spun un singur lucru: cele de mai sus m-au ajutat destul de mult in situatii in care chiar aveam nevoie de o rezolvare urgenta si probabil pentru asa ceva sunt concepute, drept o solutie alternativa dar si una moderna.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Comparatie laptop – desktop. Avantaje si dezavantaje

Desi 70% dintre calculatoarele existente in casele romanilor sunt laptopuri, asta nu inseamna ca toti sunt multumiti de ele, nu...

Închide