AdBlock. Necesitate sau îndemn la îngăduință?

Pentru mulți dintre noi, internetul ar deveni brusc un loc imposibil dacă nu ar exista AdBlock. Atât de multe reclame există pe absolut toate site-urile, încât de multe ori ai impresia că internetul a devenit un centru full comercial, în care toată lumea încearcă să îți vândă absolut orice, chiar dacă tu nu ai nevoie de nimic. Este un fel de SPAM ce poate fi controlat în mare parte prin intermediul AdBlock.

Totuși, cei care afișează reclame pe site-uri, ori prin clipuri, o fac cu un scop bine stabilit și anume acela de a monetiza într-un fel conținutul. În momentul în care intervine AdBlock, s-au dus și banii pentru cei care afișează reclame. Au și ei oameni de plătit, servere care nu sunt deloc ieftine, așa că ar trebui să vă gândiți totuși de două ori dacă vreți să instalați AdBlock.

Poate că ar trebui să fim mai îngăduitori cu anumite site-uri, deși mulți dintre voi ați spune că doar cu AdBlock vă puteți proteja de acele reclame care nici măcar nu se pot închide dar aceste extensii browser de top AdBlock se pot seta astfel încât să arate reclamele pe anumite site-uri.

Dar ce este de fapt AdBlock?

AdBlock este o extensie browser destinată blocării reclamelor. Există și AdBlock Plus, o extensie derivată din acest AdBlock pe care o folosesc eu de exemplu. Aceasta îmi permite să selectez ce anume să se afișeze pe fiecare site în parte.

Cum funcționează AdBlock

Ei bine, aceste extensii sunt ca un fel de paravan între tine și internet, cu ajutorul unor filtre manuale sau automate, te împiedică practic să vezi anumit conținut pe care în mod normal nu ai vrea să îl vezi. Pur și simplu verifică sursa elementelor, clipurilor, imaginilor, iar dacă această sursă se potrivește cu filtrele extensiei, conținutul nu va fi afișat utilizatorului.

Care sunt beneficiile AdBlock

  1. Paginile se încarcă mai rapid din moment ce imaginile nesolicitate nu mai sunt descărcate
  2. Împiedică ferestrele de tip popup declanșate de navigarea cu mouse-ul peste anumite regiuni din site
  3. Împiedică ferestrele de tip popup care nu se pot închide de cât după o anumită perioadă de timp, sunt unele dintre cele mai enervante.
  4. Împiedică anumite reclame ce presupun muzică ce nu poate fi oprită atâta timp cât ești pe site sau anumite bannere foarte dinamice.
  5. Consumi mai puțin trafic de date dacă ai AdBlock instalat, nu se vor mai descărca imaginile și bannerele și astfel vei salva MB prețioși de date mai ales dacă sunt spoturi în clipuri
  6. Împiedică bannerele ce au ca scop infiltrarea de cookies nocive în browserul tău, cookies prin intermediul cărora poți fi spionat.

Care sunt dezavantajele AdBlock

Singurul dezavantaj pe care îi are Adblock se leagă de creatorii de conținut care trebuie să fie mult mai inventivi pentru a-și monetiza afacerile. De exemplu, din moment ce în lume 70 – 80% din utilizatorii de internet au instalat AdBlock sau AdBlock Plus, e clar că era nevoie de ceva schimbare. Luând exemplul celor care fac content pentru YouTube, din moment ce bannerele nu mai au eficiență, aceștia sunt nevoiți să facă publicitate în clip, ca la televiziune.

Dezavantajele sunt parcă mai mari pentru cei care creează conținut, nu? Voi ce credeți? Folosiți AdBlock mereu, parțial sau deloc? Lăsați în comentarii.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Tot auzim de headset VR, dar știm de fapt cum a apărut și cum funcționează?

Cu siguranță realitatea virtuală poate să fie un refugiu pentru cei care caută să scape pentru timp de câteva ore...

Închide