Review Dell Latitude E5430

Dell Latitude E5430Dell Latitude E5430 este simbolul echilibrului. Deși are doar 14 inci, este unul dintre cele mai puternice laptopuri pe care le puteți cumpăra second hand dintr-un magazin de specialitate în acest moment. Discutăm în continuare tot despre un laptop business, unul mobil de 14 inci, după ce am văzut în articolul trecut care sunt plusurile unui laptop business de 15.6 inci, Lenovo Thinkpad T520.

Ideea de echilibru nu constă numai în aspect, calitate de construcție și performanță, ci și în preț. Acest laptop costă puțin peste 1000 de lei pe diabloscomputer.ro (varianta second hand) și din punctul meu de vedere merită banii pentru că are un procesor Intel Core i5 la 2.7 GHz , 4 GB DDR3 memorie RAM și 128 GB SSD. Să ai un SSD pe laptop în ziua de azi e aur curat, așa că mare plus celor de la Diablos pentru această configurație. Haideți să vedem despre ce este vorba…

Carcasă Dell Latitude E5430

Chiar dacă seamănă aproape leit cu vechiul E5420, acest Dell Latitude E5430 are o carcasă foarte dură. Nu pare chiar genul acela indestructibil, dar e pe-aproape. Are o greutate de 2.51 kilograme și da, doar 14 inci. Chiar dacă ai spune că e acel laptop care-ți va rupe piciorul în cazul în care-ți cade din mână, să nu exagerăm. Faptul că este un laptop compact de 14 inci, combinat cu greutatea oarecum mare, îl fac solid ca o piatră iar mie unul îmi plac laptopurile solide. Din pricina plasticului foarte dur, acest model nu se curbează și nu se îndoaie nici măcar atunci când display-ul este ridicat. Pe spatele display-ului are aluminiu, așa că amatorii de calitate vor avea de ce să se bucure.

Conectivitate Dell Latitude E5430

Din punct de vedere al conectivității, ca și Lenovo Thinkpad T520, are 4 porturi USB. Partea bună este că două dintre ele sunt USB 3.0. Pe laterala din stânga avem și un port HDMI, de mare folos celor care doresc să se conecteze la un monitor extern sau la un televizor. Pe partea din dreapta, există veșnicul port VGA care nu cred că o să dispară din lumea IT nici peste 50 de ani, alături bineînțeles de o unitate optică DVD-RW. Dacă vă întrebați unde este portul LAN, ei bine, ca la majoritatea laptopurilor Dell, este pus pe latura din spate.

Comunicații Dell Latitude E5430

Antena Wireless primește internet de până la 300 MB/s, ceea ce din punctul meu de vedere este excelent. Cred că Dell Latitude E5430 este unul dintre laptopurile  second hand cu cele mai bune caracteristici pentru navigarea pe internet, existente pe piața de second hand.

Tastatură și touchpad Dell Latitude E5430

Tastatura este una dintre cele mai bune pe care le puteți nimeri într-un laptop second hand. Tastele sunt mari  și foarte confortabile. Touchpad-ul la fel: are dimensiuni destul de mari și este simplu de folosit, având o suprafață foarte alunecoasă.dell-latitude-e5430-2

Display Dell Latitude E5430

Avem de-a face cu un display  de 14 inci standard, cu o rezoluție de 1366×768 pixeli. Luminozitatea este foarte bună, 286, urcând până undeva aproape de 300 în centrul ecranului. Acest model se poate folosi lejer afară, având o asemenea luminozitate. Unghiurile de vizualizare nu sunt excelente, dar este ceva de așteptat  de la un laptop fabricat în urmă cu ceva ani.

Concluzie Dell Latitude E5430

Dell Latitude E5430 este recomandarea mea pentru oricine dorește un laptop performant pentru office, pe care să-l mai transporte din când în când cu mașina pe unde are nevoie de el. Dell Latitude E5430 este de generație ceva mai nouă iar prețul mic (undeva sub 1100 RON) mă face să-l recomand cu drag.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ce este un API?

Programele pe calculator pot fi asemănate cu un sandvici alcătuit din mai multe straturi. Între aceste straturi, apare ideea de...

Închide