Google Translate

Pe un mapamond poliglot, în care fiecare are pretenția de a fi înțeles de interlocutorul său, fie că vorbește sau nu aceeași limbă cu el, există o nevoie acută de acces la graiul tuturor popoarelor.

Pentru că doar unii dintre noi au capacitatea de a asimila suficiente cunoștințe încât să stăpânească mai multe limbi străine, era nevoie de un soft care să permită și muritorilor mai puțin dotați intelectual pe partea umanistă, să aibă acces la universul lingvistic al celorlalte popoare.

Pentru asta trebuie să le fim recunoscători tot celor de la Google, care ne-au oferit în mod gratuit platforma de Google Translate. Aceasta oferă traduceri în 65 de limbi, incluzând și câteva ”rarități”: esperanto, afrikaans, swahili sau telugu. O altă facilitate a soft-ului este faptul că dispune de tastatură specifică fiecărei limbi, astfel încât să nu întâmpinăm probleme în căutarea anumitor caractere pe care limba noastră nu le are.

Desigur, există mulți contestatari al lui Google Translate, care blamează traducerile uneori inexacte ale programului. Suntem cu toții de acord că niciun fel de soft, oricât de performant, nu poate să-i întreacă momentan pe traducătorii autorizați. Însă, pentru nevoile de zi cu zi, atunci când căutăm cuvinte sau expresii scurte, Google Translate este resursa cea mai ușor de accesat.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Allview Speed City

Lumea tabletelor, la fel ca și cea a smartphone-urilor, este una în continuă expansiune. Fie pentru a se ralia ultimelor...

Închide