Review APC Back-UPS Pro BR1200GI si APC Back-UPS Pro BR1500GI

Știm cu toții că rețeaua de energie electrică din Romania nu este tocmai una stabilă, în special în zona rurală, unde penele de curent, urmate de șocuri de tensiune, sunt la ordinea zilei și crează o mulțime de probleme.

Tocmai de aceea, dacă vrei să-ți protejezi aparatura și să nu rămâi fără energie electrică fix când lucrezi la ceva important, este recomand să ai un UPS. In prezentarea de astăzi vă recomandăm două UPS-uri ale producătorului APC, modelul Back-UPS Pro BR1200GI de 720 watti și modelul Back-UPS Pro BR1500GI de 865 watti.

Din punct de vedere al construcției și design-ului, ambele modele vin într-o carcasă identică, realizată din plastic de bună calitate, în colorit negru mat. Pe laterale, chiar la bază, găsim două fante de aerisire ce asigură convecție naturală a aerului cald, care iese prin grilajul din partea superioară.

Partea frontală este acoperită de un plastic lucios semi-transparent unde regăsim 3 butoane fizice și un mic display ce afișează diferite funcții și statistici, precum tensiunea de intrare de la rețea, frecvența de intrare, tensiunea de ieșire, un raport al incidentelor, autonomia rămasă, consumul în watti al dispozitivelor conectate, load-ul procentual, avertizarea sonoră cât și nu în ultimul rând cât de încărcate sunt bateriile.

APC Back-UPS Pro BR1500GI / BR1200GI Panou Frontal

APC Back-UPS Pro BR1500GI / BR1200GI Panou Frontal

Panoul din spate găzduiește toate mufele și prizele disponibile. Ambele modele sunt comercializate în două versiuni, fie cu 10 prize în standard IEC 320 C13 din care 5 dispun de protecție la scurt circuit cu backup iar 5 fără backup, fie cu 6 prize Schuko, 3 cu protecție la scurt circuit și backup iar 3 fără backup doar cu protecție.

Care este diferența dintre cele cu backup și fără? Este destul de simplu. Dispozitivele conectate în prizele cu backup, vor rămâne alimentate din bateria UPS-ului chiar și atunci când pică rețeaua electrică, în timp ce dispozitivele montate în prizele fără backup, vor beneficia doar de protecția împotriva șocurilor de curent.

Autonomia de backup este direct proporționala cu puterea instalată. La un load de 72 watti poate tine echipamentul în funcțiune circa 90 de minute, în timp ce la un consum maxim circa 7 – 10 minute.

De asemenea, panoul din spate găzduiește și o mufă pentru conectarea unui pachet extern de baterii, crescând în felul asta autonomia pentru backup, alături de două mufe de rețea RJ45 care asigură protecție pentru echipamentele de rețea, o mufă RJ50 cu suport pentru USB și Serial, prin acesta făcându-se managementul acest UPS și nu în ultimul rând două mufe RJ-11 care protejează rețeaua telefonică.

APC Back-UPS Pro - panou i/o spate

APC Back-UPS Pro – panou i/o spate

Atât modelul BR1200GI cât și BR1500GI oferă protecție completă asupra echipamentelor conectate, indiferent că este vorba de aparatura de rețea, diferite periferice sau de sisteme desktop și laptop-uri.

Ambele modele, APC Back-UPS Pro BR1200GI și APC Back-UPS Pro BR1500GI, pot fi achiziționate din magazinul nostru, din categoria de UPS-uri second hand, unde puteti gasi si alte modele de la diferiti producatori.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Monitor profesional Dell UltraSharp U2412M #3
Review Dell UltraSharp U2412M – monitor profesional pentru grafica

IPS, 24 de inch și design superb. Așa am putea descrie pe scurt monitorul Dell UltraSharp U2412M proaspăt ajuns în...

Închide