Review Dell Latitude E6530 – business, multimedia sau jocuri?

După cum probabil ați remarcat în prezentările anterioare, când vine vorba de laptop-uri de business, Dell știe bine ce face. Astăzi vă prezentăm modelul de top al seriei Latitude E6530, un model extrem de bine echilibrat din toate punctele de vedere.

Construcție

Carcasa este simplă și pune accent pe rezistență, fiind construită din ceea ce Dell numește aliaj Tri-metal. Capacul superior arată destul de luxos, este realizat din aliaj de aluminiu foarte bine finisat, muchiile și lateralele sunt din plastic argintiu iar baza carcasei din plastic negru mat.

Tastatura este de tip chiclet în format full size, ceea ce înseamnă că layout-ul dispune de taste numerice. Design-ul este specific seriei Latitude, nu dispune de iluminare însă compensează prin ergonomia pe care o oferă în timpul tastării.

Dell Latitude E6530 - vedere superioara tastatura, touchpad

Dell Latitude E6530 – vedere superioara tastatura, touchpad

Touchpad-ul răspunde bine la comenzi, are o suprafață de lucru generoasă și integrează două butoane fizice pentru funcțiile mouse-ului. Acestea sunt dublate de un al doilea set format din 3 butoane situate sub tasta space și de point stick-ul specific modelelor de business.

Dell Latitude E6530 - touchpad

Dell Latitude E6530 – touchpad

 

Configurație

Ecranul implementat pe acest model măsoară diagonala de 15.6 inch, este de tip TN cu iluminare LED Backlight și rulează la o rezoluție nativă de 1920 x 1080 pixeli. Culorile redate sunt cat se poate de bune, unghiurile de vizualizare sunt destul de largi iar suprafața dispune de un tratament anti reflexii.

Dell Latitude E6530 - ecran

Dell Latitude E6530 – ecran

In ceea ce privește configurația, laptopul dispune de un procesor foarte puternic i7-3740QM, cu 4 nuclee și 8 thread-uri, capabil să atingă viteze de lucru de 3.70 GHz, 8 GB de memorie RAM DDR3, un SSD de 256 GB și o placă video NVS 5200M cu 1 GB de memorie.

Dell Latitude E6530 este comercializat și în alte configurații ce dispun de ecrane în rezoluție 1600 x 900 pixeli, procesoare i5-3320M și hard disk-uri de 500GB, fără placă video dedicată.

Conectivitate și porturi

La capitolul conectivitate și dotări toată seria dispune de modul Bluetooth 4.0, wireless în standardele b/g/n, cititor de amprente, cititor de carduri SD și SmartCard reader.

Pe laterala din stânga regăsim un port VGA, un port USB 3.0 și un combo jack audio de 3.5 mm pentru căști și microfon.

Dell Latitude E6530 - laterala stanga

Dell Latitude E6530 – laterala stanga

Pe laterala din dreapta găsim un ExpressCard, unitatea optică, un port USB 3.0, un combo port eSATA/USB 2.0 și un HDMI.

Dell Latitude E6530 - laterala dreapta

Dell Latitude E6530 – laterala dreapta

Pe spate mai avem un port LAN, un Kensington Lock, mufa pentru alimentare și încă un USB 2.0

Dell Latitude E6530 - laterala spate

Dell Latitude E6530 – laterala spate

Baterie și autonomie

Bateria de pe acest model este una extinsă, cu 9 celule și o capacitate de stocare a energiei de 87 watti. A doua configurație dispune de o baterie cu numai 6 celule, însă în teste noastre ambele au asigurat o autonomie de circa 4 – 5 ore în condiții de utilizare intensă, cu aplicații de grafică 2D și 3D, navigare web și redare de conținut video.

Dell Latitude E6530 - baterie

Dell Latitude E6530 – baterie

Dell Latitude E6530 este un laptop de business foarte bun ce vine în configurații foarte puternice, ideal pentru conținut multimedia, muncă de birou, poate chiar și câteva jocuri nu foarte solicitante. Acesta poate fi achiziționat din magazinul nostru, din categoria de laptopuri second hand cu i7, respectiv categoria de laptopuri second hand cu i5, unde puteți găsi și alte modele ale altor producători.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
HP Compaq LA2306x - vedere generala frontala
Review Monitor LED Full HD HP Compaq LA2306x

Mare, dar totuși subțire și foarte stilizat, HP Compaq LA2306x este un monitor LED cu diagonala de 23 de inch...

Închide