Ce rost au imprimantele second hand de maxim 200 de lei?

Multi isi pun intrebarea asta… “Ce rost au imprimantele second hand care costa 200 de lei?”… Adica pot sa inteleaga faptul ca exista calculatoare second hand, laptopuri second hand, insa nu vad utilitatea imprimantei second hand atata timp cat una noua costa 200 de lei in magazine… Ei bine, aici avem de discutat deoarece trebuie explicat putin. Imprimanta nu este utila tuturor, eu de exemplu am stat 2 ani de zile fara sa am nevoie de o imprimanta, insa vine un moment in viata fiecarui internaut, fiecarui om care utilizeaza un calculator sau un laptop cand are nevoie sa imprime ceva. Desi traim in era digitala, inca mai avem nevoie de hartie si chestii imprimate, fie ca discutam despre referatele copiilor, fie ca discutam despre cursurile noastre de la facultate pe care trebuie sa le invatam sau facturi in cazul in care ne deschidem o mica firma…

De ce sa alegi o imprimanta second hand in detrimentul uneia noi din magazin atata timp cat ambele costa cam la fel

E destul de simplu, in magazin cu 200 de lei iti cumperi o imprimanta cu cerneala, pe cand una second hand care costa 200 de lei este laser. Am scris multe articole pe tema asta, a razboiului dintre cerneala si laser si am ajuns la concluzia ca nimic nu se compara cu imprimanta laser. Adica are prea multe avantaje ca sa mai pot recomanda cuiva vreodata o imprimanta cu cerneala.

Stiu ca tuturor ne plac lucrurile noi si ca am fi tentati sa mergem cu 200 de lei si sa cumparam o imprimanta noua de la cel mai apropiat magazin sau de pe net, insa ganditi-va pe termen lung, nu doar pe moment. Romanii din pacate au o problema cu planurile pe termen mediu si lung, nu sunt in stare sa faca asa ceva, nu au viziune, nu isi pot imagina ce se va intampla cu ei peste o perioada indelungata de timp. Din acest motiv, va spun ca imprimantele cu cerneala sunt paguboase pe termen lung din cauza faptului ca:

  • Dintr-un cartus nu scoti mai mult de 70 de pagini si asta trase de par
  • Daca vrei sa umpli cartusul cu seringa, metoda romanului, te faci ca porcul pe maini
  • Cerneala se termina cand iti e lumea mai draga, imprimanta nu are un sistem care sa te atentioneze ca mai ai X pagini de imprimat.
  • Cartusele se strica dupa ce le incarci de cateva ori si devin aproape inutilizabile, buretele dinauntru nu mai retine tus si ajungi sa cumperi altul nou care costa multi bani comparativ cu pretul imprimantei in sine, cel putin 50 de lei. 50 de lei pentru 300 de pagini e cam putin si asta in cazul in care reusesti sa incarci cartusul de vreo 4 ori…

Imprimantele laser de altfel, sunt mult mai avantajoase. Dintr-un cartus tragi cel putin 1500 – 2000 de pagini in cazul in care cumperi o imprimanta second hand pentru care nimeni nu poate sa iti spuna dinainte cat toner mai are. Eu de exemplu am cumparat una cu un cartus de 4000 de pagini, plin 33%… Asta inseamna ca pot imprima 1350 de pagini fara sa am treaba cu cartusul. Imprimanta este Samsung ML-3471ND si a costat sub 200 de lei, achizitionata de pe diabloscomputer.ro.

Am cumparat-o pentru ca vechea imprimanta cu cerneala ma adusese la exasperare, nu mai recunostea cartusele si cand imi era lumea mai draga dadea eroarea asta de cartuse.

Cui sunt utile asadar imprimantele second hand de maxim 200 de lei?

  • Celor care doresc o solutie foarte ieftina si destul de comoda in detrimentul unei imprimante noi
  • Celor care s-au saturat pana peste cap de bubele imprimantelor cu cerneala si nu au de imprimat mai mult de cateva pagini pe luna.
  • Celor care doresc sa cumpere o imprimanta care sa ii ajute pe copii la scoala, sa aiba pe ce sa isi scoata referatele si alte chestii care tin de teme.
  • Celor care au o mica afacere si au nevoie sa scoata la imprimanta cateva facturi fara sa se gandeasca inainte daca o mai fi cerneala in cartus si asa mai departe…

 

No Responses

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Ce laptop sa cumpar pentru jocuri?

Primesc tot mai des intrebarea asta din partea unora si a altora. Adevarul este ca eu unul nu as putea...

Închide