Review multifuncțională laserjet Ricoh Aficio SP 3500 SF

În aproape orice companie sunt necesare diferite echipamente de birou, precum imprimante, foto-copiatoare, scanere și fax-uri. În funcție de necesitați, numărul acestor echipamente poate varia, însă producătorii au încercat să vină cu soluții care integrează mai multe funcții într-un singur produs, minimizând astfel costurile operaționale dar și investițiile în aparatura de birou, investiții care se simt în special în cazul firmelor mici și a startup-urilor.

Un astfel de exemplu vă prezentam astăzi, multifuncționala laserjet Aficio SP 3500 SF, produsa de către Ricoh, o companie înființata în anul 1936, cu o lunga istorie și numeroase reușite în domeniul echipamentelor office, însă nu foarte populară în Romania.

Ricoh Aficio SP 3500 SF este o multifuncțională laser monocrom, în format standard A4, ce dispune 4 funcții, imprimantă, fax, scaner dar și funcția de copiator.

Construcție Ricoh Aficio SP 3500 SF

În pofida tuturor funcțiilor incluse, Aficio SP 3500 SF este destul de compactă și are o greutate de circa 16.7 Kg cu tot cu cartuș. Carcasa acesteia este realizată aproape integral din plastic mat, singura parte lucioasă fiind zona în care regăsim panoul frontal de unde accesam toate funcțiile. multifunctionala laserjet Ricoh Aficio SP 3500 SF

Tot frontal, la baza multifuncționalei, regăsim tava de alimentare ce poate susține pana la 250 coli în formatele Letter, Legal, Half Letter, Executive, F, Folio, Foolscap, A4, A5 si A6, iar deasupra mai regăsim un bypass tray, ce poate susține încă 50 de coli în toate formatele menționate.

Cartușul este localizat deasupra tăvițelor pentru hârtie, în spatele unui panou frontal foarte ușor de accesat și este de tip drum unit, adică o unitate de cilindru cu o durată de viață lungă, de cel putin 3000 de imprimări, anumite cartușe ajungând la un ciclu de viață chiar și de 9000 de imprimări.

La jumătatea multifuncționalei regăsim zona de output, adică locul prin care iese hârtia printată, alături de o tavă ce poate susține până la 125 coli.

Consola centrală oferă acces la funcțiile de imprimare, scanare, copiere cât și la cele de fax. Meniul este destul de complex dar intuitiv, însă pentru cei mai atehnici există documentație online de unde pot învață cum se utilizează multifuncționala.

Și dacă tot am menționat de scanare și copiere, în partea superioară regăsim încă un o tavă ce poate susține până la 35 coli pentru scanerul cu Automatic Document Feeder (ADF). Acesta poate scana pana la 50 coli consecutiv pe care le poate salva pe un computer, pe un stick usb, într-un folder de rețea, trimite automat către o adresă de email sau chiar care un server FTP.

Viteza de imprimare

În ceea ce privește performanțele de tipărire, imprimanta are nevoie de circa 30 sec pentru preîncălzire, încă 11 secunde pentru prima imprimare iar apoi ajunge la 30 de pagini pe minut la imprimare și 20 prin funcția de scanare și copiere.

Tava superioară ce face alimentarea automată a scanerului se ridică și permite accesul la scanerul propriu zis. Aici putem scana alte tipuri de documente, de exemplu carduri de identitate, diplome sau alte acte în diferite formate.

Fax-ul funcționează la 33.6 kbps și permite primirea ci trimiterea de fax-uri atât prin multifuncționala cât și de pe un computer.

Specificații tehnice și porturi

În ceea ce privește specificațiile tehnice, multifuncționala Ricoh Aficio SP 3500SF dispune de un procesor de 350 MHz, 128 MB memorie ram, o mufă USB 2.0 localizată frontal, doua mufe RJ11 pentru linii telefonice (un input și o ieșire pentru conectarea unui telefon), USB Type B pentru conectarea la un computer și un port de rețea la 100 mbps.

Pentru curățare există un panou de acces pe partea din spate. De aici putem elibera hârtia în cazul în care rămâne blocată sau elimina resturi de hârtie dacă este cazul.

Concluzii

După cum am menționat la începutul acestei prezentări,  Ricoh Aficio SP 3500 SF este o multifuncțională excelentă, ideală pentru cei care nu dispun de bugete prea mari pentru a achiziționa echipamente de birou individuale, fiind mai mult decât capabilă să deservească un birou cu 4 – 5, poate chiar și 10 angajați care au nevoie de fax, scaner, imprimantă și copiator.

Scurta noastră prezentare se încheie aici, însa pentru mai multe imprimante second hand puteți intra pe Diablos Computer unde vă așteaptă o gamă variată cu peste 100 de modele de imprimante.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review Ultrabook Dell Latitude E7440 – Subțire, elegant și performant!

https://www.youtube.com/watch?v=nESFAhz8tRM De câțiva ani ultrabook-urile domină segmentul laptop-urilor, încercând să îmbine configurații cât se poate de puternice într-o carcasă cât...

Închide